IdeDysten skudt i gang med et brag

IdeDysten skudt i gang med et brag

Søndag d. 9. september blev årets IdeDyst lanceret af Insero Horsens. Det skete med deltagelse til Eventløbet hvor besøgende kunne gå på opdagelse i de gode ideer, og selv tænke i nye opfindelser og løsninger. Konkurrencen, som vil have de gode lokale ideer frem i lyset, har allerede modtaget mange gode ideer - lige fra elevatoroptimering til solceller på cykelhjelme.

 

Der var fuldt gang i Insero Horsens mobile laboratorium til Eventløbet. Det mobile laboratorium var blevet opstillet som den del af lanceringen af IdeDysten, hvor besøgene kunne gå på opdagelse i de gode ideer og selv få inspiration til deres egen idéudvikling. Der var historier om alt fra papirclipsens spæde start, til udviklingen af LifeStraw, der har til formål at skaffe drikkevand til tredje verdenslande. Formålet med lanceringen af IdeDysten er at få de lokales ideer frem i lyset, og derved styrke lokal området.

 

"Ideer er vigtige for at området udvikler sig, og erhvervslivet kommer styrket ind i fremtiden. Derfor vil Insero Horsens gerne sætte fokus på den gode idé, der muligvis ikke kommer videre fra skuffen, og på hvordan den kan udvikles. Vi vil gerne opfordre til at vi alle tænker over en idé og tilmelder den", forklarer innovationschef Karsten Lumbye Jensen.

 

Allerede mange gode ideer
"Vi har allerede modtaget rigtig mange gode ideer fra Horsens, Vejle, Barrit, Hedensted og mange andre steder, hvilket vi er utrolig glad for - for jo flere ideer vi får, og deler med hinanden, jo mere vækst og udvikling skaber vi. Derfor har vi, blandt andet, også skiftet navn fra Energi Horsens til Insero Horsens. For Insero betyder at så, at pode og det er netop, hvad vi vil: vi vil så nogle frø, der vokser sig til gode ideer og i sidste ende skaber vækst i lokalområdet", uddyber Karsten Lumbye Jensen.

 

IdeDysten består af tre kategorier, der hver har en første præmie på 10.000 kr. De tre kategorier tæller; Insero Horsens, hvor ideen skal være inden for energi eller kommunikationsteknologi, Den gode idé, som kan være inden for hvad som helst, samt kategorien Talent, som gælder for alle børn og unge til og med 16 år.

 


Solceller og sure madpakker
Der er mange kreative ideer med i konkurrencen i år. Blandt de deltagende er der en idé om at cykelryttere burde bære solceller for at høste energi mens de cykler, og en idé om at isolere rugbrødsmadder i madpakken, for at undgå lugtgener. Andre deltagere har budt ind med ideer der kan optimere elevatorer ved at registrere antallet af personer i den, mens en fjerde har budt ind på hvordan robotter kan overtage kridtningsarbejdet på fodboldbanerne rundt omkring i landet. Fælles for alle ideerne er deres store kreativitet og innovative elementer.