Insero Horsens bevilger 500.000 kr. til nyt HTX-udstyr

Insero Horsens bevilger 500.000 kr. til nyt HTX-udstyr

Ny robot, 3D-printer og laserskærer giver eleverne på Teknisk gymnasium HTX på Learnmark Horsens endnu flere muligheder for at arbejde med moderne teknologi i de naturvidenskabelige fag. Insero Horsens er med en bevilling på 500.000 kr. inkl. moms med til at finansiere den nye teknologi.

Learnmark Horsens bygger i øjeblikket et nyt HTX-faghus på Stadionsvej, som elever på Teknisk gymnasium HTX tager i brug august 2014. Samtidig med byggeriet udvikler man ifølge direktør Hans Werner Jacobsen indholdet af HTX-undervisningen, så den kommer endnu tættere på fremtidens teknologiske udvikling og erhvervslivet.

"Undervisningen på HTX er kendetegnet ved, at eleverne veksler mellem teori og praksis i projekt- og produktorienterede undervisningsforløb, som ligger så tæt op ad virkeligheden som muligt. Det vil sige, at eleverne i undervisningen skal gøre brug af den nye teknologi, som erhvervslivet bruger. Derfor er vi meget taknemmelige for den bevilling, som Insero Horsens har givet til skolen. Den hjælper os til at komme endnu nærmere vores vision om at danne og talentudvikle til fremtidens erhvervsliv", siger Hans Werner Jacobsen

Samlet set har Learnmark Horsens et budget på omkring 1 million kroner til indkøb af udstyr til de nye laboratorier og værksteder i det 3000 kvadratmeter store HTX-faghus.

Insero Horsens: Oplagt at støtte
Formålet i Fonden Insero Horsens er lokalt at understøtte og styrke undervisningen i de tekniske og naturvidenskabelige fag, og for Hans Jørn Hansen, uddannelseschef i Insero Horsens, var det oplagt at imødekomme Learnmark Horsens ansøgning.

"Vi vil gerne hjælpe relanceringen af Teknisk gymnasium HTX i Horsens godt på vej, så kommende og nuværende HTX-elever kommer til at arbejde med ny teknologi, som de formodentlig ikke får mulighed for andre steder", siger han.

Mange får glæde af ny teknologi
Den nyindkøbte teknologi skal dog ikke kun bruges, når HTX-eleverne arbejder med innovation og større tværfaglige projekter. I projekterne spotter eleverne en udfordring i hverdagen, som de løser ved hjælp af forskellige teknologiske løsninger.  

Når HTX og HHX fra august 2014 flytter sammen på Stadionsvej er målet, at de to gymnasiale uddannelser skal arbejde endnu mere sammen på tværs af uddannelserne. Og her er det oplagt, at HHX-eleverne også får glæde af den nye teknologi, fortæller Hans Werner Jacobsen.

For flere oplysninger kontakt:
Hans Werner Jacobsen, direktør, M: 42 12 72 12 eller E: hwj@learnmark.dk