Insero Horsens investerer i Klimabevidst.dk

Insero Horsens investerer i Klimabevidst.dk

Danske virksomheder og institutioner får nu hjælp til at gennemføre klimavenlige tiltag, der samtidig kan styrke virksomhedernes økonomi. Insero Horsens har netop investeret i iværksættervirksomheden Klimabevidst.dk Aps, som har udviklet onlineguiden Klimabevidst.dk til grønne besparelser. Det er gratis for virksomheder og institutioner at bruge guiden.

 

 

Mange danske virksomheder går i dag glip af store besparelser på deres energi- og ressourceforbrug ved ikke at gennemføre 'grønne investeringer'. Det viser flere undersøgelser.  Investeringer i mere miljøvenlige løsninger kan imidlertid hurtigt tjene sig hjem igen, ligesom ændret adfærd i det daglige også kan give store besparelser i virksomhederne.


Det er baggrunden for, at iværksættervirksomheden Klimabevidst.dk Aps har udviklet en onlineguide til grønne besparelser - målrettet mindre og mellemstore virksomheder og institutioner. 


"Vi har valgt at investere i Klimabevidst.dk, fordi det er en let og ny vej til at hjælpe lokale virksomheder til at spare på energien. Samtidig er det et initiativ, som alle Danmarks virksomheder kan få glæde af. Endelig matcher Klimabevidst.dk et af Insero Horsens primære fokusområder, nemlig at vi vil skabe vækst igennem innovative løsninger inden for kommunikationsteknologi", siger Ulrik Kragh, formand for Insero Horsens.

 


Onlineguide til store besparelser

Klimabevidst.dk går online fredag den 7. oktober og vil fremover hjælpe virksomhederne med at få gennemført handlinger, som på én gang styrker økonomien og har en positiv effekt på miljøet. Med guiden bestemmer virksomhederne selv prioriteringen af og tempoet i klimaarbejdet.

 

"Vi har undersøgt markedet for en løsning som Klimabevidst.dk og der så vi, at mange virksomheder gerne vil gøre noget på klimafronten og samtidig spare penge. Mange har bare ikke størrelsen til at ansætte deres egen klimaansvarlige medarbejder, og derfor har de brug for et nemt og omkostningsfrit værktøj til at komme i gang. Det værktøj lancerer vi nu", siger Morten Nielsen, initiativtager til Klimabevidst.dk.

 

Onlineguiden henvender sig både til de virksomheder, der fremover ønsker at reducere deres klimapåvirkning, og de virksomheder og institutioner, som allerede er begyndt på indsatsen, men som efterlyser en yderligere systematik i arbejdet.

 

 

Grøn branding-værdi
Guiden er gratis, hvilket giver optimale muligheder for en stor udbredelse, og er sponseret af en række virksomheder og firmaer, der arbejder med produkter og services med en god klimaeffekt.
Klimabevidst.dk er i første omgang målrettet danske virksomheder, men investorerne ser gode muligheder for på sigt også at lancere produktet på andre markeder.

 

Alle brugere af systemet har mulighed for at vise deres deltagelse ved brug af det officielle Klimabevidst-ikon samt certifikat. Det giver samtidig virksomhederne en god brandingværdi.

 

Læs mere på www.klimabevidst.dk.

 

 

Fakta om onlineguiden og selskabet Klimabevidst.dk Aps:

  • Klimabevidst.dk er en onlineguide til grønne besparelser for virksomheder og institutioner. Guiden er udviklet af iværksættervirksomheden Klimabevidst.dk Aps.
  • Guiden er gratis at bruge og kan i princippet bruges af alle virksomheder, institutioner og organisationer. Den er målrettet virksomheder, som endnu ikke har opbygget deres egen ekspertise inden for klimaarbejdet.
  • Med Klimabevidst.dk kan brugerne også opnå øget systematik i klimaarbejdet.
  • Onlineguiden omfatter områderne: Belysning, IT og teknik, energi og el, kontor, varme, ventilation og køling, vedligeholdelse og rengøring, transport, kantine, køkken og wc, inventar, affald og genbrug, diverse og udendørs.
  • Som bruger af Klimabevidst.dk kan man - der, hvor det er muligt - se den anslåede CO2-gevinst. Man kan også se, hvad man skal forvente at investere for at opnå CO2-reduktionen. F.eks. hvad det vil koste at udskifte sit aircondition-anlæg til et nyere.
  • Bestyrelsen i Klimabevidst.dk Aps består af tre personer: Morten Nielsen (initiativtager) fra Klimabevidst.dk Aps, Kim Kjølhede (Investment Manager) fra Østjysk Innovation samt bestyrelsesformand Hans Jørn Hansen fra Insero Horsens.
  • Klimabevidst.dk Aps har etableret kontor i væksthuset Vitus Bering Innovation Park i Horsens.
  • Insero Horsens har investeret 1,5 mio. kroner i Klimabevidst.dk Aps. Den anden investor er ingenCO2.dk, som er finansieret af blandt andre Østjysk Innovation og Videnskabsministeriet.