Insero inviterer til erhvervskonference d. 27. maj

Insero inviterer til erhvervskonference d. 27. maj

Gennem viden kommer vækst og udvikling dette er temaet for en stor erhvervskonference, som løber af stablen d. 27. maj i Vitus Innovation Park i Horsens, og som bl.a. har deltagelse af Minister for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse, Morten Østergaard. Insero står bag konferencen, der sætter fokus på det vigtige samspil mellem viden og vækst.

 

I 2009 satte Insero fokus på at bringe området mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde tilbage i førerfeltet for udvikling og innovation. En analyse viste dengang, at det lokale erhvervsliv stod overfor en stor konkurrencemæssig udfordring, og at der var behov for nytænkning. Analysen viste samtidig, at kun 10 % af de adspurgte virksomheder samarbejdede med videninstitutioner, men at hele 40 % ønskede et nærmere samarbejde.

 

Insero har siden investeret aktivt i iværksættere, virksomheder, projekter og uddannelse inden for energi og kommunikationsteknologi. Overbevisningen er, at en stor del af løsningen på de udfordringer, som det lokale erhvervsliv stadig står overfor, skal findes ved at inddrage og udvikle ny viden i virksomhederne gennem samarbejder med videninstitutioner.

 

Da det samtidig er dokumenteret, at samarbejde med videninstitutioner skaber øget produktivitet såvel som bedre konkurrenceevne på globalt plan, inviterer Insero nu til erhvervskonference. Her vil der blive sat fokus på vigtigheden af og mulighederne i disse vidensamarbejder.

 

Global inspiration lokal forankring
En af forudsætningerne for at løfte og udvikle virksomhederne er, som allerede nævnt, at det lykkes at aktivere og udnytte den viden, der er til rådighed. På konferencen kan du derfor møde tre prominente personer, som hver vil give deres bud på, hvordan vi skaber vækst og udvikling gennem viden. Minister for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Morten Østergaard, vil fokusere på, hvorledes man styrker vidensamarbejderne og skaber bedre rammer for innovation, mens marketingschef hos Vestas, Morten Albæk samt iværksætter Tine Thygesen vil anlægge et mere globalt perspektiv, når de giver bud på, hvordan man skaber organisk vækst og udvikling i henholdsvis det etablerede erhvervsliv og iværksættervirksomheder.

 

Derudover vil en række lokale virksomheder og iværksættere dele ud af deres erfaringer og resultater med at inddrage den nyeste viden, ligesom erhvervsfremmeaktører og uddannelsesinstitutioner vil stå klar til en uforpligtende snak om, hvordan man konkret kan indlede et vidensamarbejde.