Insero søger testcyklister til el-cykelprojekt

Insero søger testcyklister til el-cykelprojekt

Nu er det sidste chance for alle der har lyst til at teste en el-cykel. Projekt Prøv1Elcykel og Insero søger testcyklister til sidste runde.

 

Familier i landområderne omkring Horsens og Hedensted har det seneste år kunne melde sig til at blive testcyklist af en el-cykel i 3 måneder gennem Projekt Prøv1Elcykel, som bl.a. fonden Insero står bag. Formålet med projektet er at teste alternative transportmuligheder i en landkommune og mange familier har vist interesse for at blive en del af projektet.

 

Ifølge Jens Christian Lodberg Høj fra Insero E-Mobility, viser projektet, at der er et marked for el-cykler i Danmark.

 

"Projektet viser at en el-cykel ikke skal ses som erstatning for en almindelig cykel, men nærmere som erstatning for en bil nummer 2, set i forhold til hvor langt den kan køre. Tager man vind og vejr i betragtning kan en el-cykel i gennemsnit køre mellem 35 og 50 km på en fuld opladning"., forklarer Jens Christian Lodberg Høj som har ansvar for at analysere brugernes oplevelse af projektet.

 

El-cyklen er for alle
Jette Rasmussen er testcyklist i den nuværende runde. Hun meldte sig til for at finde ud af om en el-cykel kan erstatte familiens reservebil.

"Jeg har faktisk taget el-cyklen på arbejde hele vinteren. Man får masser af frisk luft og motion, men samtidig er man ikke forpustet og udmattet når man kommer frem", fortæller Jette Rasmussen, som til daglig er kontorassistent hos Air Liquide i Horsens 7,5 km. fra hendes bopæl i Ølsted.

"Jeg hører tit fra venner og bekendte at jeg ikke er gammel nok til at køre på en el-cykel, jeg vil nærmere sige at jeg ikke er gammel nok til at tage bilen", forklarer Jette som tidligere har testet en elbil for Insero.

 

Det levende laboratorium
Projekt Prøv1Elcykel er en del af Insero Horsens større indsats, for at få lokale familier til at teste nye teknologier af i deres hverdag.

 

Flere undersøgelser viser, at folk ofte ændrer holdning til el-cykler, efter de har prøvekørt en. Det gælder også for andre nye teknologier, og derfor vil vi gerne have flere danskere til at teste nye teknologier. Det giver samtidig også os en masse brugbar information, som vi bl.a. kan bruge til at forbedre transportmulighederne i landområderne omkring Horsens og Hedensted, forklarer Jens Christian Lodberg Høj. Sidste testrunde af projekt Prøv1Elcykel starter d. 13. maj, og Insero E-Mobility er på udkig efter interesserede deltagere.

 

Sådan søger du
Gå ind på hjemmesiden www.brugcyklen.dk
Udfyld ansøgningsskemaet som findes under fanen: Prøv en elcykel.
Afvent bekræftelse på mail.