International energi-konkurrence får verdenspremiere i Danmark

International energi-konkurrence får verdenspremiere i Danmark

Omkring 100 investorer og iværksættere fra hele Europa samles i Horsens den 23. oktober for at tage en skarp gennemgang af iværksætternes forretningsidéer. Til slut udpeges de bedste. Dagen udgør en af de europæiske semifinaler i den internationale venturekonkurrence European Venture Contest, som for første gang i konkurrencens historie gennemføres udelukkende med fokus på gode forretningsidéer inden for energiområdet.

 

Nye investeringsmuligheder, nye netværk og nye forretningsidéer!
Det er de synlige resultater, som arrangørerne og deltagerne forventer sig af premieren på European Venture Contest Energy i Horsens den 23. oktober. Her får eksperter og investorer mulighed for at møde iværksættere og gennemgå deres forretningsplaner med kritiske briller. Målet er bl.a. at finde nye investor-emner til de spirende virksomheder.
En af de stærkeste kilder til økonomisk vækst er viden, som omsættes til forretning. Det kræver både investorer og iværksættere, der er klar til at gå om bord i nye markeder og med ukonventionelle produkter og serviceydelser. Samtidig skal en forretningsidé have potentialet til at blive den næste nye og banebrydende teknologi, siger direktør Mogens Vig Pedersen fra investeringsfonden Insero Horsens, som er repræsenteret på dagen.
Vi er stolte over at få en veletableret konkurrence som European Venture Contest til Horsens og samtidig få sat ekstra fokus på energi-området. Dagen giver hurtigt-voksende iværksættervirksomheder en god mulighed for at vise deres teknologier og forretningsplaner frem for eksperter og internationale investor-emner, siger Mogens Vig Pedersen.

 

Nye og bæredygtige forretningsidéer
Lige nu og frem til den 16. september kan alle interesserede iværksættere melde sig til konkurrencen, som zoomer ind på energiproduktion, distribution og effektivitet. Ekspertpanelet, som skal udvælge de endelige iværksætter-deltagere, forventer at se nye og innovative forretningsidéer, der bidrager til den politiske vision om at basere en langt større del af verdens energiproduktion på vedvarende energikilder.
En række iværksættere har allerede meldt sig, og efter den 16. september udvælges de iværksættere, som får muligheden for at pitche deres idéer på dagen.

Konkurrencen er arrangeret i et samarbejde imellem den europæiske netværksorganisation Europe Unlimited, som står bag organiseringen af alle Venture Contest-konkurrencerne i Europa, Insero Horsens, Invest in Denmark samt Aarhus og Horsens Kommuner.
For Horsens Kommune har det en særlig værdi at kunne trække en international erhvervskonkurrence til byen.

 

Horsens er en stærk vækstkommune og på listen over de tre hurtigst-voksende kommuner i Danmark. Det er en position, vi arbejder for at udbygge, og erhvervsstrategien er at satse på især innovation, iværksætteri og bæredygtighed, siger udviklingschef Trine Have Bundgaard fra Horsens Kommune.
Aftenen før premieren på European Venture Contest Energy 2012 er Horsens Kommune vært ved en reception på Horsens Kunstmuseum. Her forventes de fleste af de mange investorer og iværksættere, som kommer til Horsens i forbindelse med konkurrencen, at deltage og netværke.
Få yderligere info om f.eks. program og deltagerlister via dette link:
http://www.e-unlimited.com/home/home-public.aspx.
Program for European Venture Contest i Østjylland
22. oktober: Konkurrencedeltagere ankommer til Horsens
22. oktober, aften: Horsens Kommune er vært ved en reception på Kunstmuseet i Horsens inkl. buffet
23. oktober, dag: European Venture Contest afholdes i Horsens med fokus på energi (Vitus Bering Innovation Park)
23. oktober, eftermiddag: Transport til Aarhus eller hjemad for de, der ikke skal deltage begge dage
23. oktober, aften: Reception i Aarhus (Rådhuset)
24. oktober, dag: European Venture Contest afholdes i Aarhus med fokus på Health Care (KPMG huset).

 

Om Insero Horsens:
Investeringsfonden Insero Horsens investerer i virksomheder, iværksættere og projekter inden for energi og kommunikationsteknologi. Det gøres ved at tilbyde risikovillig kapital, specialiseret rådgivning og det rigtige netværk. Insero Horsens har blandt andet investeret i ni iværksættervirksomheder inden for energi og kommunikationsteknologi, klyngevirksomheder inden for IT, e-mobilitet og energi (fra jorden og solen) samt rådgivningsselskabet Insero Business Services. Derudover investerer Insero Horsens også lokalt i uddannelse, kultur og sport.

 

Om Europe Unlimited:
Europe Unlimited er en stærk europæisk netværks-platform med 14 års erfaring udi at drive netværk blandt Europas ledende venture-aktører, investorer, SMVere og start-up iværksættere samt repræsentanter fra nationale og regionale klyngevirksomheder og inkubator-miljøer. De er vært for alle European Venture Contests rundt om i Europa og således også for venture-konkurrencen i Horsens den 23. oktober.

 

Om Vitus Bering Innovation Park:
Vitus Bering Innovation Park i Horsens lægger rammer til European Venture Contest Energy 2012 den 23. oktober. Parken er en af Danmarks største udviklingsparker for vækstorienterede virksomheder og iværksættere, og her bydes bl.a. på faglige miljøer inden for IT, maskinteknik, byggeri, energi, e-mobilitet, markedsføring og innovation.

 

Om Horsens Kommune:
Horsens Kommune er en stærk vækstkommune midt i det østjyske vækstbånd. Ifølge Danmarks statistik er Horsens Kommune i top tre på listen over Danmarks hurtigst voksende kommuner frem mod år 2040.
Væksten skaber et markant potentiale for at tiltrække flere virksomheder og uddannelser til Horsens Kommune. Erhvervsstrategien indeholder en satsning på især innovation, iværksætteri og bæredygtighed. Også udviklingen af Horsens som international møde- og konferenceby står højt på dagsordenen.