Invitation til lærerne: Kom med Ud af Boksen

Invitation til lærerne: Kom med Ud af Boksen

For fjerde år i træk inviterer Insero Horsens nu alle lærere primært i lokalområdet til en stor konference Ud Af Boksen. En inspirationsindsprøjtning og en mulighed for lærerene til at få nye redskaber, udveksle erfaringer og møde hinanden. Lærerne glæder sig.

 


Siden fonden Insero Horsens (tidligere kaldet Energi Horsens) blev etableret i 2008 har naturfagene og undervisningen været i fokus med forskellige investeringer og store projekter, som alle skal øge elevernes interesse og kunnen inden for de naturvidenskabelige fag.

 

En fast årlig investering er, at forkæle områdets lærere med en lærerkonference. Her får lærerne inspiration, ny viden og mulighed for at dele deres erfaringer og udfordringer med kolleger fra andre skoler og uddannelsestrin.

 

I år har vi sammensat en konference som er helt unik. Her vil lærerne få massivt input både fra kendte oplægsholdere som Preben Mejer, ved at få indblik i de nyeste teorier inden for læring og ved at komme i tæt dialog og workshops med andre, som har gennemført interessante projekter, fortæller uddannelseschef i Insero Horsens, Hans Jørn Hansen.

 

Tilmeldingerne strømmer ind
I år afholdes konferencen d. 4.-5. september og tilmeldingen er netop åbnet. At konferencen er velbesøgt vidner interessen fra lærerne om. Allerede inden årets program var ude, var de første tilmeldinger kommet. En af dem var fra Rikke Lysholm, som er underviser på handelsgymnasiet Learnmark i Horsens. Hun har ikke deltaget på de foregående konferencer og ville være sikker på en plads i år.

 

"Jeg er ny innovationslærer og jeg ser frem til at få gode input til min undervisning og få skabt et netværk blandt alle deltagerne. Det jeg synes er spændende, er, at konferencen er lokalt forankret for det giver mulighed for at skabe netværk i lokalmiljøet, som jeg kan bruge i den daglige undervisning", fortæller Rikke Lysholm.

 

Sidste år deltog omkring 100 lærere på konferencen og der er lige så mange pladser i år.

 

Kendte oplægsholdere tager lærerne ud af boksen
Temaet på dette års konference er innovation, teknologiudvikling og IT-didaktik.
"Konferencens indhold er tværfaglige og rammer alle uddannelsesniveauer fragrund til videregående uddannelser. Det giver deltagerne mulighed for at bevæge sig ud over deres eget fag og niveau, udvikle sig og få nye ideer til undervisningen", fortæller Hans Jørn Hansen.

 

De kendte foredragsholdere er bl.a. Peter Bastian og Preben Mejer.
"Ved at inddrage kendte og ikke mindst markante oplægsholdere, giver vi lærerne et nyt perspektiv på dagligdagen. Det inspirerer dem og får dem ud af boksen. Peter Bastian vil fx fortælle om Instinktets overlevelse versus instinktet for at skabe. Det handler om at samarbejde kan skabe et kollektivt geni. Preben Mejer er et andet eksempel. Ham kender de fleste fra TV, hvor han ivrigt beretter om nye teknologier", siger Hans Jørn Hansen.