Iværksættere efterlyses - risikovillig kapital haves

Iværksættere efterlyses - risikovillig kapital haves

Energi Horsens Fonden har netop indledt en storstilet indsats for at få iværksættere inden for energi og kommunikationsteknologi til at kigge i deres retning. Målet er flere investeringer.

 

Energi Horsens Fonden investerer i iværksættere og virksomheder inden for energi og kommunikationsteknologi. Fonden vil investere et større millionbeløb og efterlyser derfor nu iværksættere med innovative forretningsideer.
Iværksættere med den rigtige forretningsidé kan med et samarbejde med Energi Horsens Fonden få adgang til særligt tre tilbud/:

 

Risikovillig kapital
Energi Horsens Fonden står klar til at investere risikovillig kapital i virksomheder, hvis forretningsideen:
1. Indeholder noget nyt - enten forretningsmæssigt eller teknologisk
2. Har vækst- og markedspotentiale - gerne internationalt
3. Har det rette team til at føre idéen ud i livet
4. Har udsigt til et attraktivt økonomisk afkast
5. Bidrager til vækst, viden eller arbejdspladser i vores lokalområde, som er området mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde

 

"Når vi har investeret i en virksomhed, træder vi typisk ind i virksomhedens bestyrelse og bidrager med vores netværk og kompetencer til at virksomheden bliver en succes", forklarer Investment Manager Søren Munk. Fonden realiserer sit afkast ved en exit af virksomheden - altså ved at sælge sine aktier i virksomheden, og geninvesterer afkastet i nye virksomheder og tiltag. Det overordnede mål med fonden er at styrke og udvikle området mellem Horsens, Vejle og Juelsminde.

 

Rådgivning
Der kan være et stykke vej fra den gode idé bliver til en god forretning. Derfor har Energi Horsens Fonden oprettet et rådgiverteam, der er iværksætternes sparringspartner til bl.a. strategi og finansiering, samt udviklingsprojekter, fundraising og vækst.

 

"Vi vil hjælpe iværksætterne til at få del i nogle af alle de udviklingsmidler der er i Danmark og internationalt. Fx har en af vores iværksættervirksomheder netop fået næsten 4 mio. kr. fra Fornyelsesfonden til at gennemføre forskellige tests af deres produkt. Sådan noget vil vi gerne sikre bliver en realitet for vores iværksættere", siger Søren Munk.

 

Netværk og klynger
Udover kapital og rådgivning investerer Energi Horsens Fonden også i at skabe de optimale rammer for iværksættere og virksomheder.

 

"Vi investerer i klynger og udviklingsparker som Vitus Bering Innovation Park i Horsens og Green Tech Center i Vejle. De virksomheder som bliver en del af fondens klynger eller udviklingsparker, får hurtig adgang til ny viden, testfaciliteter og relevante samarbejdspartnere", forklarer Søren Munk.

 

Iværksætter tour
For at sikre, at fonden modtager de bedste ansøgninger, indleder Energi Horsens Fonden nu en "Iværksætter Tour". Det er en rundtur blandt iværksættermiljøer, uddannelsesinstitutioner og andre interessante netværk, hvor fonden kan møde iværksættere inden for energi og kommunikationsteknologi. Denne tour boostes også af en kampagne.

 

Alle interesserede iværksættere er meget velkomne til at kontakte os.