Klimaavis imponerer borgmester

Klimaavis imponerer borgmester

Syv 9. klasser fra Horsens-området har i de seneste uger arbejdet hårdt på at skrive en klimaavis, som i sidste uge blev udgivet som et særtillæg til Horsens Folkeblad. Tirsdag d. 8. december blev de bedste bidrag præmieret på Horsens Rådhus.

 

Tirsdag d. 8. december kårede Borgmester i Horsens Jan Trøjborg de bedste bidrag til klimaavisen. Der blev uddelt pokaler til vinderne af de tre kategorier: Bedste artikel, bedste klimanyhed og bedste pressefoto.

 

"Jeg synes, at det er et flot resultat som eleverne har præsenteret i klimaavisen. Man kan tydeligt se, at de har været engagerede i projektet, og det skal de have ros for," udtalte Hans Jørn Hansen, uddannelseschef hos Energi Horsens som var sponsor på projektet.

 

Også Borgmester Jan Trøjborg var imponeret, og roste eleverne for deres seriøsitet, og lagde i sin åbningstale vægt på, at sådanne projekter kommer både elever og borgere til gode.

 

Sjove udfordringer
Tingene er ikke altid så nemme som de ser ud. Det fandt eleverne ud af, da de gravede dybt i det journalistiske fag.
"Det har været et rigtigt spændende projekt. Jeg er utroligt interesseret i klimaet, men det har været en stor udfordring at skrive om det, og at undersøge tingene til bunds," fortalte Sidsel Bille Nielsen, som vandt prisen for den bedste klimanyhed.

 

Hendes klimanyhed, som i øvrigt var lederen i avisen, opfordrede til at bringe klimadebatten ind i borgernes dagligdag, så alle kan gøre en forskel. Sidsel argumenterede i lederen for, at man især bør tage fat i de yngre generationer, og sørge for at de bliver "opdraget" med klimaproblematikken.
Stolte vindere

 

De tre vindergrupper var stolte - og med god grund. De havde på egen hånd udpeget nyhedsstof til artiklerne, skrevet og redigeret artiklerne samt taget pressefotos.
"Jeg har selvfølgelig fået lidt hjælp fra min lærer, men jeg skrev egentligt bare, hvad jeg havde på hjertet. Jeg er stolt af min leder, og nu glæder jeg mig til, at fortælle mine forældre, at jeg har vundet prisen," fortalte Sidsel fra Langmarksskolen.