Klimabevidst.dk fra Horsens styrker forretningen gennem ny medejer

Klimabevidst.dk fra Horsens styrker forretningen gennem ny medejer

 

Klimabevidst.dk, som gik i luften med Energi Horsens som investor i begyndelsen af oktober, styrker nu virksomheden med yderligere en stor samarbejdspartner. SYD ENERGI, som er Danmarks næststørste elselskab, har netop købt 40 % af virksomhedens aktier med henblik på at gøre klima til nyt forretningsområde i virksomheden.

 

"Vi tror på, at SYD ENERGI har kompetencerne, ressourcerne og ikke mindst drivkraften til at blive en central national aktør indenfor energi- og klimaoptimering, og opkøbet af Klimabevidst.dk ApS skal klart ses som et udtryk for, at vi vil sætte handling bag ordene i visionen", udtaler Niels Duedahl, adm. direktør i SYD ENERGI.

 

Stort potentiale i nyt samarbejde
Hos Energi Horsens, som investerede i Klimabevidst.dk i forbindelse med lanceringen, hilsner man en ny samarbejdspartner velkommen.

 

"Med SYD ENERGI i ejerkredsen får vi en stærk partner, der kan tilføre vigtige kompetencer inden for energirådgivning. Et andet perspektiv i samarbejdet er, at SYD ENERGI i kraft af sine forretningsaktiviteter kan hjælpe udbredelsen af Klimabevidst.dk på vej blandt nuværende og fremtidige kunder", siger bestyrelsesformand i Energi Horsens, Ulrik Kragh.

 

Energi Horsens investerede oprindelig i Klimabevidst.dk, fordi online guiden er en let og ny vej til at hjælpe lokale virksomheder med at spare på energien.

 

"Samtidig er det et initiativ, som alle Danmarks virksomheder kan få glæde af", understreger Ulrik Kragh.

 

"Klimabevidst.dk matcher samtidig et af Energi Horsens helt store fremtidige indsatsområder, nemlig at vi vil skabe vækst gennem innovative løsninger inden for kommunikationsteknologi", understreger Ulrik Kragh.

 

Tilgængelige klimatiltag
Klimabevidst.dk er et nyudviklet online værktøj, der primært rådgiver små og mellemstore virksomheder om muligheder for konkrete, klimavenlige tiltag, som den enkelte virksomhed kan iværksætte her og nu.

 

"Flere og flere virksomheder benytter www.klimabevidst.dk og resultaterne er gode. Virksomhederne sparer penge samtidig med, at de hjælper miljøet. Vi er sikre på, at SYD ENERGI kan hjælpe udviklingen fremad for Klimabevidst.dk", udtaler Morten Nissen Nielsen, initiativtager til Klimabevidst.dk.

 

"Vores erfaring er, at alle virksomheder kan forbedre bundlinjen ved at gennemføre grønne tiltag. Typisk kan selv helt små virksomheder - uden brug af megen tid - spare fra 30.000 kr. årligt og opefter ved at bruge systemet. Senest hørte vi om et større selskab, der havde opnået besparelser på over 200.000 kr.", udtaler Morten Nissen Nielsen.

 

"Samarbejdet med Energi Horsens har været en stor styrkelse for os og en af grundene til vores succes. Det forventer vi nu udbygges yderligere med SYD ENERGI", udtaler Morten Nissen Nielsen.

 


Fakta om Klimabevidst.dk:
• I dag samarbejder Klimabevidst.dk med flere hundreder virksomheder omkring online værktøjet, herunder bl.a. Danfoss, PFA Pension og flere kommuner.
• De første erfaringer er, at alle virksomheder kan forbedre bundlinjen ved at gennemføre grønne tiltag. Typisk kan selv helt små virksomheder - uden brug af megen tid - spare fra 30.000 kr. årligt og opefter ved at bruge systemet.
• Bag Klimabevidst.dk står nu SYD ENERGI, Energi Horsens og ingenCO2.dk, der bl.a. ejes af Østjysk Innovation A/S og Videnskabsministeriet.
• Online-guiden Klimabevidst.dk er gratis at bruge og kan i princippet bruges af alle virksomheder, institutioner og organisationer. Den er målrettet virksomheder, som endnu ikke har opbygget deres egen ekspertise inden for klimaarbejdet.
• Klimabevidst.dk Aps har etableret kontor i væksthuset Vitus Bering Innovation Park i Horsens og forbliver i innovationshuset med den nye ejerstruktur.