Kom med indenfor i et levende laboratorium

Kom med indenfor i et levende laboratorium

Det levende laboratorium Insero Live Lab, som er beliggende syd for Horsens, har nu været i gang i lidt mere end et halvt år, og de første resultater er allerede begyndt at vise sig. Nu kan alle interesserede, få et unikt indblik i, hvordan et levende laboratorium fungerer, når Insero inviterer til Åbent Hus i Stenderup den 13. september 2014 kl. 13:00.

 Insero Live Lab er et udviklingsprojekt, hvor 20 huse fra samme by tester nye teknologier fra solbrønde til varmepumper til elbiler i hverdagen. Et af målene med projektet er at udvikle et software, som kan få teknologierne til at tale sammen og dermed sikre et energieffektivt forbrug.

 Projektet blev lanceret i januar 2014, som en del af Inseros ambition om at gøre hele lokalområdet til et levende laboratorium et sted, hvor nye teknologier testes i forskellige sammenhænge. Efter seks måneder viser de første resultater sig, og derfor slår Insero nu dørene op for et Åbent Hus, hvor alle interesserede kan få et indblik i det banebrydende projekt og de forskellige teknologier. Endelig kridtes banen op til næste fase af projektet, der vil have fokus på at udvikle den automatiske styring. 


 

"Vi har allerede lært rigtig meget ved at være en del af projektet, og det er dyrebar viden, når vi i den kommende fase begynder at styre energiforbruget hos de deltagende familier. Der er nemlig en del faktorer, der påvirker den automatiske styring, som vi skal tage højde for, før vi kan begynde. Det vil jeg fortælle mere om den 13. september, og så glæder jeg mig desuden til at dele ud af den viden, vi har opnået indtil nu", fortæller Thomas Seidelin Hune, projektleder i Insero Live Lab og ansvarlig for energiløsninger hos Insero Software. 

At leve i et levende laboratorium 


På dagen byder flere af projektets familier indenfor, til et kig under motorhjelmen på de nyeste energi- og kommunikationsteknologier, som familierne tester i Insero Live Lab. Efter rundvisningen, som bliver ledsaget af installatørerne i projektet, byder Insero på lidt godt til ganen, og præsenterer nogle af de fremtidige perspektiver i Insero Live Lab. Direktør Mogens Vig Pedersen håber, at Åbent Hus arrangementet kan inspirere andre til at gå samme vej som de 20 nuværende deltagere: 

"Vi håber, at folk får øjnene op for de muligheder, der er i et levende laboratorium - både for de virksomheder, der får en unik viden om deres forbrugere, men også for familierne, der er med til at skabe den grønne omstilling i Danmark", fortæller Mogens Vig Pedersen, adm. direktør i Insero.

 Nyt projekt på vej deltagere søges

I øjeblikket er Insero på udkig efter 20 interesserede husstande til et nyt Live Lab projekt, hvor boligejere leaser en varmepumpe og betaler for den leverede varme. Projektet, som har mødt stor interesse i Inseros lokalområde, vil blive præsenteret til det Åbne Hus i Stenderup, hvor interesserede deltagere også kan tilmelde sig. 

"Det at boligejerne i det nye Live Lab projekt leaser en varmepumpe fremfor at købe den, betyder at de slipper for en stor investering. Vi overtager ansvaret for driften og vedligeholdelsen, og sikrer dermed deltagerne en billig varme med høj komfort, samtidig med de bidrager positivt til klimaet", forklarer Mads Lyngby Petersen, senior konsulent fra Insero Energy, som er ansvarlige for det nye demonstrationsprojekt.  

Det nye varmepumpeprojekt er en del af et større projekt under Energistyrelsen, som desuden dækker deltagernes startindskud i projektet.