Kom og prøv energien i det grønne hjørne

Kom og prøv energien i det grønne hjørne

Kom til en grøn forbrugermesse i be Vejle Nord og oplev en række bæredygtige forbrugsprodukter, elbiler, hybridbiler, minivindmøller, solceller og meget mere.

 

Den 27. og 28. marts vil der være fokus på det grønne i Vejle Nord. Lysholt Erhverv og Energi Horsens arrangerer en be GREEN forbrugermesse for at sætte fokus på de energirigtige produkter, vi anvender i hverdagen. I området omkring be Vejle Nord vil der være opstillet tre telte - et Biltelt, et Boligtelt og et Energitelt. Formanden for Vejle Kommunes miljøudvalg Søren Peschardt og miljødirektør Egon Dall åbner be GREEN arrangementet med at byde velkommen i bilteltet.

 

Bilteltet - kom og prøv en elbil
Om lørdagen kan alle komme og prøve en elbil fra Energi Horsens m.fl.s store elbilprojekt og køre på en 2,5 kilometer lang rute rundt i området, hvor ungdommen fra VB vil stå klar til at guide elbilerne i den rigtige retning. Begge dage vil der desuden være hybrid- og miljøbiler fra AT Biler og Autohuset Vestergaard, og FantomBike stiller op med elcykler og elscootere, som også kan prøvekøres. Teknologisk Institut vil svare på spørgsmål omkring elbilerne og give information omkring forskellige biobrændstoffer.

 

Kl. 11.00 og 13.00 holder forfatterne og eventyrerne Nina Rasmussen og Hjalte Tin foredrag for at fortælle om deres projekt "Charge to Change". De vil køre jorden rundt i en elbil - ca. 36.000 km - gennem ekstrem varme i Gobiørkenen og isnende snestorme i USA.

 

Boligteltet - miljørigtigt udstyr til hjemmet
I boligteltet vil TS-gruppen lave demonstrationer med minivindmøller, solceller, varmepumper og jordvarmeanlæg. SavePower vil vise nogle af de hverdagsprodukter frem, der kan erstatte vores nuværende produkter, og som kan spare os for energi. Til indeklimaet i vores hjem vil Jysk Brændeovns Forsyning fremvise SolarVenti luftsolfanger frem. Luftsolfangeren sørger for, at ventilationen holdes i gang i vores hjem, så vi undgår eksempelvis sundhedsskadelig skimmelsvamp på vægge og i bygningsværk - og så drives hele anlægget af solceller på miljøvenlig vis.

 

Energiteltet - tjek din bolig for energispild
Energirådgivere inden for bolig og erhverv fra TRE-FOR vil fortælle om termografi, hvilket vil sige infrarød fotografering, hvor man kan måle sig frem til, om et hus har utætheder ved vinduer, under taget, i muren eller i gulvet. En måling som kan vise sig at spare mange penge for husejeren, og få forbedret varmeregningen, indeklimaet og nedsætte CO2. Desuden giver TRE-FORs rådgivning om energibesparelser til erhverv, detail og private boliger. Vejle Kommune sætter fokus på CO2 udledning ved ældre oliefyr og fortæller om de tilskudsmuligheder, der er i deres kampagne "Skrot dit oliefyr".

 

Butikkerne holder længere åbent
Arrangementet holdes ved Løversysselvej be Vejle Nord. I anledning af arrangementet holder butikkerne i be Vejle Nord længere åbent og viser i løbet af weekenden deres grønne produkter frem. Plantorama deler bl.a. 7000 gratis poser ud til børnene fyldt med frø og haveting. AT-biler deler ud af deres køretips omkring miljørigtig bilkørsel, der kan spare både penge og nedsætte CO2. Der er samtidig mulighed for at prøvekøre deres nyeste modeller med Toyota Optimal Drive-teknologi, som gør, at man kan køre længere på literen og udlede mindre CO2.