Kursusrække klæder lokale virksomheder på inden for bygnings- og energirenovering

Kursusrække klæder lokale virksomheder på inden for bygnings- og energirenovering

Insero styrker lokale renoveringsnetværk og inviterer alle håndværkere til en kursusrække, som skal styrke de lokale kompetencer og forretningsmuligheder på det voksende marked inden for bygnings- og energirenovering.

 

Insero lancerer initiativet Energi & Byggeri. Et lokalt initiativ i Horsens, Hedensted, Vejle og Julesminde-området. Tanken bag det nye initiativ er, at klæde de lokale håndværkere, arkitekter, rådgivende ingeniører og andre virksomheder på til både at opsøge de nye forretningsmuligheder og til at løse de konkrete, faglige opgaver inden for energirenovering. Derfor vil initiativet blive skudt i gang med en kursusrække.

 

Udnytte potentialet
Energirenoveringsprojekter er ofte komplekse opgaver, hvor flere fagligheder skal i spil, og hvor hver kunde kræver en individuel løsning. Derfor er kurset rettet mod flere typer af håndværkere, således at de lærer at tænke de forskellige områder samlet i energirenoveringen.

 

"Vi vil styrke de lokale kompetencer. Kurset tager udgangspunkt i forretningsmulighederne og markedet og slutter med den dybe faglige og praktiske dimension. Dermed gør vi virksomhederne i stand til at udnytte det potentiale, der er i markedet nu og fremover", forklarer adm. Direktør i Insero, Mogens Vig Pedersen.

 

Forløbet strækker sig over 6 kursusgange á 5 timer. Kursusdeltagerne skal blandt andet undervises i, hvordan man som håndværker, kan gøre små byggeprojekter større, ved at udvide med en energirenovering. Vi ser nærmere på de tekniske og økonomiske udfordringer og på, hvordan vi øger kundens - og bankens - interesse for større energiprojekter.

 

Viden omsat til opgaver
Inseros initiativ bakkes op af Horsens Håndværker- og Industriforening:
"Vi oplever, at kunderne er opmærksomme på de nye energiløsninger, og vi er overbeviste om, at der vil komme mange nye opgaver inden for området. Inseros initiativ vil styrke vores medlemmers kompetencer inden for energirenovering og binde dem sammen. En smed ved noget om varmeanlægget, og en tømrer er ekspert i isolering men den optimale energirenovering er tænkt samlet. Det vil håndværkerne nu blive i stand til at rådgive om", forklarer formand i Horsens Håndværker- og Industriforening, Jesper Møller.

 

Interessen fra de lokale virksomheder er stor, og tilmeldingerne til kursusrækken strømmer ind.
"Vores virksomheder vil få et forspring i udviklingen. Vi opfordrer derfor stærkt vores medlemmer til at deltage. De kan møde op med deres tætte samarbejdspartnere, således at de sammen lærer at tænke i de nye fælles forretninger og måder at løse opgaver på", forklarer Jesper Møller.