Ledig maskinkapacitet skal udnyttes

Ledig maskinkapacitet skal udnyttes

Rundt om i virksomhederne står der uudnyttet maskinkapacitet som kan udnyttes - og måske blive til indtjening for virksomhederne. Den idé vandt Peter Forsberg idédysten og 15.000 kr. på - og pengene skal få projektet skridtet videre.

 

Peter Forsberg fra Horsens vandt for to uger siden Energi Horsens konkurrence, med sin idé om et netværk for virksomheder der har ledig maskinkapacitet. Peter har i tidligere jobs oplevet, at der er et behov for at kunne leje andre virksomheders ledige kapacitet. 

 

 

"Nu vil jeg i gang med at få gennemført min idé og oprettet netværket. Jeg skal ud og besøge nogle virksomheder og fortælle dem om fordelene," fortæller Peter Forsberg. Selve programmet skal fungere som det, vi også kender hos frisøren.

 

"Min kone kan på internettet bestille tid hos frisøren og vælge den frisør, hun gerne vil klippes af," fortsætter Peter.

 

Når virksomhederne mangler maskinkapacitet, kan det tage op mod to timer at finde den maskine, de mangler og som er ledig. Med Peter Forsbergs netværk vil det være muligt at finde maskinen via internettet eller på mobiltelefonen på under 30 sekunder.

 

Potentiale til at blive globalt
Til finalen i idédysten blev Peter Forsbergs idé vurderet af et professionelt dommerpanel. Dommer Mikkel Steen Pedersen var imponeret over projektet og sagde til Peter Forsberg:

 

"Din idé kan realiseres lokalt og har potentiale globalt. Vi håber, at du vil gå videre med projektet." Peter har allerede købt et domæne til en hjemmeside, så forhåbentlig går der ikke længe, før virksomhederne i området får glæde af netværket.

 

Energi Horsens investerer i projekter, iværksættere og virksomheder inden for innovation, energi og kommunikationsteknologi. Målet er at styrke og udvikle området mellem Horsens, Vejle og Juelsminde og gøre det til en attraktiv del af Danmark. Selvom idédysten er slut, så er Energi Horsens altid på udkig efter nye ideer, som de kan investere i.

 

Fakta om kapacitetsnetværket:
. Netværket skal fungere lige som hjemmesiden jobnet.dk, hvor virksomheder, der har ledig maskinkapacitet, kan lægge deres oplysninger ind om ledige maskiner og i hvilken periode de er ledige.
. Det bliver muligt for andre virksomheder at gå ind på siden via deres mobiltelefon og hurtigt skabe sig et overblik over, hvornår de maskiner, de har brug for, er ledige og leje dem.
. Ved at udnytte maskinkapaciteten bedre vil virksomhederne blive langt mere konkurrencedygtige.
. Idédysten var inddelt i tre kategorier med en vinder i hver. Talent, Den gode idé, og Energi Horsens kategorien.
. Finalen blev afholdt den 5. marts i Energi Horsens nye bygninger i Vitus Bering Innovation Park
. Over 300 mennesker var mødt op for at se ideerne og Felix Smith som var vært