Legater til 25 lokale talenter

Legater til 25 lokale talenter

Insero Horsens fejrede tirsdag for femte år i træk de lokale studenter, der har ydet en særlig indsats. I alt 25 Talentlegater á 10.000 kr. blev delt ud.

 


Skolelederne på de i alt ni gymnasier, HTX, HHX, handelsskoler og HF i Horsens, Hedensted og Vejle-området har haft travlt med at udpege, hvilke studenter på deres skoler som har vist et særligt talent og som derfor skulle tildeles Insero Horsens Talent legat på 10.000 kr. 

 

Ydet en særlig indsats
Skolernes ledelser fik af Insero Horsens opgaven at udpege op til to studenter og én 2.ger på hver skole, på baggrund af følgende kriterier:
Dygtige studerende og samtidig er gode studiekammerater
Nytænkende kan teorien, men kan også bryde den
Konstruktive og aktive i teams

 

Derudover skal eleverne have opnået topkarakter 12 i et af fagene matematik, fysik, kemi, naturfag eller IT.
I alt 17 talenter modtog tirsdag d. 3. juli et legat på 10.000 kr.
"Med legaterne vil vi gerne fremme unge talenters vilkår og interesser inden for naturvidenskaben og bidrage til at de unge får skabt et naturvidenskabeligt netværk i området", fortæller formand i Insero Horsens, Ulrik Kragh.

 

Efter legatuddelingen, som fandt sted på Horsens Kunstmuseum blev alle legatmodtagere inviteret ind i en særlig Talentgruppe, som Insero Horsens har oprettet. Her kan talenterne mødes og dyrke det netværk som gruppen giver i form af tidligere legatmodtagere.

 

Legatmodtagere juli 2012:
Insero Horsens deler hvert år legater på ud til områdets talenter. Det er studenter som har klaret sig særligt godt inden for de naturvidenskabelige fag og som samtidig er gode studiekammerater. I år har i alt 17 studenter modtaget et Talentlegat. Derudover er der otte 2.g elever der får overrakt legater lige efter sommerferien. 2.g legatet er tænkt som en ekstra motivation til det sidste år på skolen. 2.g legaterne vælges ud fra samme kriterier som studenterne.

 

De 17 modtagere af Insero Horsens Talentlegater er:
Marike Koch van Amstel fra Daugård, Vejlefjordskolens Gymnasium
Marike van Amstel fra Daugård har afsluttet sin studentereksamen på Vejlefjordskolens Gymnasium. Marike har modtaget Insero Horsens talentlegatet fordi hun gennem hele gymnasieforløbet har været dygtig og engageret og samtidig været en god ven og studiekammerat for sine klassekammerater. Marike er både godt funderet inden for naturvidenskaberne og har opnået 12 i både kemi, matematik og fysik, og samtidig er hun meget bredt orienteret og har opnået et samlet eksamensgennemsnit på 11,3.

 

Steffen Hviid (3e) fra Juelsminde, Horsens Gymnasium
Steffen Hviid fra Juelsminde har afsluttet sin studentereksamen fra Horsens Gymnasium. Steffen har fået tildelt Insero Horsens talentlegat fordi han har klaret sig flot med to 12-taller inden for de naturvidenskabelige fag, begge i bioteknologi, både mundtligt og skriftligt. Derudover har Steffen været en god studiekammerat.

 

Camilla Myrup Holst (3f), fra Horsens, Horsens Gymnasium
Camilla Myrup Holst fra Horsens, har afsluttet sin studentereksamen på Horsens Gymnasium. Camilla har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi hun har klaret sig flot fagligt med hele seks 12-taller: To i både skriftelig og mundtlig fysik, matematik og kemi. Derudover har Camilla været en god studiekammerat.

 

Christopher Holst Hansen, 3.f, fra Brædstrup, Horsens Statsskole
Christopher Holst Hansen fra Brædstrup, har afsluttet sin studentereksamen på Horsens Statsskole. Christopher har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi han har klaret sig flot fagligt med hele fem 12-taller: To i matematik, i kemi, tysk og religion. Derudover har Christopher været en god studiekammerat.

 

Emil Heilmann Sørensen, 3.f fra Horsens, Horsens Statsskole
Emil Heilmann Sørensen, fra Horsens, har afsluttet sin studentereksamen på Horsens Statsskole. Emil har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi han har klaret sig flot fagligt med 12-taller i i matematik, fysik og kemi. Derudover har Emil været en god studiekammerat.

 

Maja Halkjær, 2.c, fra Løsning, Horsens HF og VUC
Maja Halkjær fra Løsning har afsluttet sin studentereksamen på Horsens HF og VUC. Maja har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi hun har klaret sig flot fagligt med 12-taller i matematik og kemi og fordi Maja har været god til at stille spørgsmål, der har løftet det faglige niveau i den daglige undervisning.

 

Christian Anchersen, fra Horsens, Horsens HF og VUC
Christian Anchersen har afsluttet sin eksamen på Horsens HF og VUC. Christian har bl.a. fået 12 i kemi. Han er blevet indstillet til legatet fordi han udover et højt fagligt niveau har været en person som altid er parat til at hjælpe andre, også selvom det har krævet at han har tilsidesat sig selv.

 

Steffen Skovgaard Sørensen, 3. g HTX fra Stenderup, Learnmark
Steffen Skovgaard Sørensen fra Stenderup har afsluttet sin HTX-studentereksamen på Learnmark. Steffen har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi han har klaret sig flot fagligt med bl.a. 12-taller i fysik og matematik, og fordi han har været en god studiekammerat.

 

Chris Stroustrup Vinther, 3.g HHX fra Horsens, Learnmark.
Chris Stroustrup Vinther fra Horsens har afsluttet sin HHX-studentereksamen på Learnmark. Chris har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi han har klaret sig flot fagligt med to 12-taller i matematik og fordi han er en god studiekammerat.

 

Tereza Havelund Andersen, 3.x. fra Vejle, Rosborg Gymnasium
Tereza Havelund Andersen fra Vejle, har afsluttet sin studentereksamen på Rosborg Gymnasium. Tereza har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi hun har klaret sig flot fagligt med 12-taller i stort set alle fag og et samlet eksamensgennemsnit på 11,5. Derudover har Tereza været en god studiekammerat.

 

Kristoffer Bested Nielsen, 3.y. fra Vejle, Rosborg Gymnasium
Kristoffer Bested Nielsen fra Vejle, har afsluttet sin studentereksamen på Rosborg Gymnasium. Kristoffer har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi han har klaret sig flot fagligt med bl.a. 12-taller i fagene matematik og fysik, og fordi han har været en god studiekammerat.

 

Jesper Milver Nielsen fra Vejle, Vejle Tekniske Gymnasium
Jesper Milver Nielsen fra Vejle, har afsluttet sin HTX-studentereksamen på Vejle Tekniske Gymnasium. Jesper har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi han har klaret sig flot fagligt med 12-taller i Teknologi A og Teknikfag A. Derudover har Jesper været en god studiekammerat.

Maria Frandsen fra Daugård, Vejle Tekniske Gymnasium
Maria Frandsen fra Daugård, har afsluttet sin HTX-studentereksamen på Vejle Tekniske Gymnasium. Maria har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi hun har klaret sig flot fagligt med 12-taller i Matematik A, Teknologi A og Teknikfag A , og fordi hun har været en god studiekammerat.

 

Vedad Tojaga, 3.l fra Vejle, Rødkilde Gymnasium
Vedad Tojaga fra Vejle, har afsluttet sin studentereksamen på Rødkilde Gymnasium. Vedad har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi han har klaret sig flot fagligt og 12-taller i matematik, fysik og kemi og været en god studiekammerat.

 

Ole Vincent Ancker 3.k, fra Hedensted, Rødkilde Gymnasium
Ole Vincent Ancker fra Hedensted, har afsluttet sin studentereksamen på Rødkilde Gymnasium. Ole har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi han udover at være en god studiekammerat også har fået 12 imatematik, bioteknologi og fysik.

 

Jonas Husum Dalstrup, 3.c-INNO fra Bredsten, Campus Vejle
Jonas Husum Dalstrup fra Bredsten, har afsluttet sin studentereksamen på Campus Vejle. Jonas har fået
fået tildelt Insero Horsens Talentlegat for både at være en dygtig elev, med bl.a. 12-taller i matematik og
fordi han er en god kammerat og altid har tid til at hjælpe andre.

 

Lasse Nørtoft Seiger, 3A-ØKO fra Grejsdalen, Vejle, Campus Vejle
Lasse Nørtoft Seiger fra Vejle har afsluttet sin studentereksamen på Campus Vejle. Lasse har fået tildelt Insero Horsens Talentlegat fordi han gennem alle tre studieår har fået 12 i både mundtlig og skriftligt i matematik, og fordi han er en god kammerat, der altid har overskud til at hjælpe men også til at være social.