Legater til områdets talenter

Legater til områdets talenter

Onsdag d. 30. juni uddelte Foreningen Energi Horsens legater til områdets studenter som har vist særligt talent igennem deres skoletid. 16 legater blev det til i alt.

 

Skolelederne på gymnasier, HTX, handelsskoler og HF i Horsens, Hedensted og Vejle-området har de sidste uger haft travlt med at udpege, hvilke studenter på deres skoler som har vist et særligt talent og som derfor skulle tildeles Energi Horsens Talent legat.

 

 

Skolernes ledelser har indstillet eleverne på baggrund af følgende kriterier:

  • Dygtige studerende - og samtidig er gode studiekammerater
  • Nytænkende - kan teorien, men kan også 'bryde' den
  • Konstruktive og aktive i teams

 

Derudover skal eleverne have opnået topkarakter 12 i et af de ovennævnte fagområder.

"Med legaterne vil vi gerne fremme unge talenters vilkår og interesser inden for naturvidenskaben og bidrage til at de unge får skabt et naturvidenskabeligt netværk i området," fortæller formand i Energi Horsens, Ulrik Kragh.

 

 

Så kom den store dag
Onsdag d. 30. juni blev legater uddelt, og det vakte stor glæde hos modtagerne:

 

"Jeg blev rigtig glad, da jeg fik af vide, at jeg var blevet valgt til at få Energi Horsens legat. Jeg vidste det ikke før de fortalte det til dimissionen. Det er et ekstra skulderklap," fortæller en glad og stolt student fra Horsens Statsskole, Jakob Josiassen. Han vil nu bruge legatet på en ny computer.

 

Også Michala Faber fra Vejlefjordskolen var begejstret for legatet:
"Jeg har været glad for at gå i skole, og har været hurtig til at lære nye ting. Mit bedste fag er biologi. Jeg blev ret overvældet, da jeg fik legatet."

 

Til arrangementet dukkede også legatmodtagere fra sidste år op. En af dem var Nihada Corajevic, 19 år som sidste år blev student fra Rødkilde gymnasium.
"Jeg har læst medicin i København siden februar. Jeg håber på at jeg kan komme til at arbejde med forskning, men der er mange spændende muligheder."

 

 

Læs her nogle af talenternes historier

 

Michala Faber, 19 år, Vejlefjordskolen Michala har fået 8,6 i gennemsnit. Hun fik 12 i biologi, oldtidskundskab og dansk.
"Jeg har været glad for at gå i skole, og har været hurtig til at lære nye ting. De sidste eksamener lå tæt, så der var ikke meget overskud til at læse til faget dansk. Men jeg læser meget og kan godt lide at tolke. Og så var jeg heldig at trække Herman Bang som jeg har skrevet opgave om. Nu skal jeg så flytte hjem efter at have boet på skolen. Så jeg skal ud og skabe mig et nyt netværk." Til vinter vil Michala gerne starte på lægestudiet i Århus. Drømmen er, at hun om 10 år arbejder på en skadestue eller med operationer.

 

Jakob Josiassen, 19 år, Horsens Statsskole Jakob fik 10,5 i gennemsnit, hvoraf mange af karaktererne var 12.
"Det er gået upåklageligt - selvom jeg trak dansk og religion, som ikke er mine hovedfag. Jeg har matematik og fysik på A-niveau. Men jeg har holdt mig til lektierne og så har jeg gået meget op i skolelivet. Jeg har engageret mig og arrangeret en masse socialt. Jeg blev rigtig glad, da jeg fik af vide, at jeg var blevet valgt til at få Energi Horsens legat. Jeg vidste det ikke før de fortalte det til dimissionen. Det er et ekstra skulderklap" Jakob tager nu et sabbatår, hvor han vil tjene penge og ud at rejse. Næste år vil han gerne læse videre:

 

 

"Det er en gammel drengedrøm at blive pilot. Måske fra USA. Men det er ikke lagt fast, det kan også være jeg vælger universitetet.en elektronikvirksomhed som udvikler sikkerhedsudstyr.

 

Thina Pedersen, 20 år, Rosborg Gymnasium og HF Thina fik 9,4 i gennemsnit, hvoraf hun fik fem 12-taller og to 10-taller.
"Matematik og psykologi har været mine bedste fag. Jeg kan godt lide mennesker, og at snakke med mennesker. HF har haft meget om børn og psykologi, det har været meget spændende. Nu skal jeg arbejde i Føtex for at tjene penge til at komme på højskole. Jeg skal på Indre-missionsk Bibelhøjskole i Børkop, for at fokusere på personlig udvikling og min tro."

Til næste år vil Thina studere til sygeplejerske i Ålborg. Hun håber på at komme til at arbejde på en skadestue.

 

Arun Sivagnanam, 19 år, Via University College Arun har fået 7,4 i gennemsnit, og fået 12 i design-fag.

"Jeg har klaret mig rigtig godt i de fag, som virkelig har interesseret mig. Dem har jeg kæmpet for. Jeg interesserer mig for design, og har designet alt fra en kortholder med plads til mønter til vaser. Jeg vil helt klart arbejde videre med design. Jeg laver meget video i dag i min fritid, så jeg overvejer forskellige muligheder. Fx arkitekt, mediegrafiker eller bygningskonstruktør. Jeg tror jeg har fået legatet også fordi jeg har været en god kammerat. Jeg havde slet ikke forventet det, for der er mange som har fået højere karakterer end mig. Men jeg er rigtig god til design."

Efter sommerferien skal Arun aftjene sin værnepligt i Beredskabsstyrelsen.

 

 

Samlet oversigt over alle legatmodtagere

Horsens Statsskole: Jakob Josiassen, Christian Tang Axelsen

Rødkilde Gymnasium: Frederik Nathan, Helene Scott-Fordsmand

Rosborg Gymnasium og HF: Sebastian Ebert, Thina Thuehøj Peder-sen

Vejle Tekniske Gymnasium: Robert Laugesen

Horsens Gymnasium: Camilla Verner Klejs, Sophie Blumenstaadt Madsen

Vejlefjordskolen: Michala Faber

VIA University College: Arun Sivagnanam, Bjørn Clemensen

Vejle Handelsskole: Betina Aagard Grønning, Mathias Kahr Christensen

Horsens Handelsskole: Emilie Cirkeline Larsen, Chanett Gylden Jensen