Lokale sejlklubber er vært for Danmarksmesterskaber i sejlads

Den 30. august løber et nyt Danmarksmesterskab for sejlbåde af stablen for første gang. Mesterskabet er et samarbejde mellem sejlklubberne i Horsens, Snaptun og Juelsminde samt Dansk Sejlunion, og er for alle bådtyper med spiler og gyldigt målebrev. 

 

Juelsminde kan se frem til tre dage med liv på havnen, når 60 både konkurrerer om, hvem der kan nå hurtigst over målstregen. Her vil der blandt andet blive konkurreret i distance sejlads, hvor bådene skal sejle rundt om Endelave for at se, hvem der kan nå hurtigst tilbage til Juelsminde.

 

Et mesterskab for alle sejlbådstyper

Initiativtagerne bag Danmarksmesterskabet, som kaldes DH-DM, så en mulighed for at lave et anderledes mesterskab, som er målrettet de bådtyper, der ikke passer ind i de eksisterende mesterskabsklasser. På den måde kan flere bådtyper konkurrere og behøver ikke længere at søge ud af landet for at dyrke kapsejlads.

 

For at opnå fair konkurrence bliver kapsejlerne inddelt i tre grupper alt efter deres bådtype. De bedste i hver gruppe kåres som Danmarksmestre i DH-DM. Formålet med det nye mesterskab er således at skabe en sejlads, hvor alle med gyldigt målerbrev kan dyste mod hinanden på forskellige banetyper.

 

Vind i sejlene til området

Insero Horsens arbejder for at gøre området attraktivt, blandt andet ved at bakke op om lokale sports- og kulturaktiviteter – her passer DM mesterskabet godt ind.

 

”DM-mesterskabet giver sejlentusiaster muligheden for at konkurrere på et højt plan. Samtidig er det et godt eksempel på, hvordan samarbejde mellem lokale kræfter kan skabe stærke sportsoplevelser og bidrage til at attraktivt område – det vil vi gerne bakke op om,” siger Berit Lehmann Kristiansen, medlems- og bevillingschef ved Insero Horsens.

 

Insero Horsens er guldsponsor på sportsbegivenheden, som finder sted den sidste weekend i august i Juelsminde.

 

Hep på kapsejlerne

  • DM mesterskabet finder sted d. 30. august til d. 1. september i Juelsminde
  • Alle er velkommen til at komme forbi og heppe på kapsejlerne