Metan gas idé fører idedysten

Metan gas idé fører idedysten

Hvorfor ikke genbruge metan-gas fra køer til at lave energi? Det spørgsmål stillede Håkon Clausen og hans to kammerater Thomas Nielsen og Daniel Kew sig selv. I dag fører deres idé idédysten.

 

Håkon Clausen deltog i november i Young Enterprise finalen med idéen om at genbruge metan-gas fra køer. En regnefejl gjorde desværre, at han ingen podieplads fik, men siden da har han fin-tunet idéen, og lige nu ligger han til en plads i finalen i idédysten. "Vi blev opfordret til at deltage i idédysten, og konkurrencen har givet os stof til eftertanke. Vi har fundet ud af, hvad vi kan forbedre, og nogle af vores idéer til videreudvikling er blevet bekræftet på www.idedysten.dk," fortæller Håkon Clausen, som til dagligt er HTX studerende i Horsens.

 

En sikker vinder

Der er blevet tilmeldt knap 100 spændende idéer, men det afskrækker ikke Håkon fra at tro på en sejr. "Jeg tror helt bestemt at vi vinder. Med præmien i Energi Horsens kategorien følger rådgivning og sparring til ens idé - og det kunne vi godt bruge. Idéen er stadig for dyr at realisere, så vi håber på at vinde, så Energi Horsens kan hjælpe os videre med projektet så den måske kunne blive til virke-lighed." forklarer Håkon. Men konkurrencen er skarp i idédysten, og alle stemmer tæller. Derfor opfordrer Energi Horsens alle til at give deres mening til kende, og stemme på de idéer de synes bedst om - det kan gøres på www.idedysten.dk.

 

Testen ramte plet

På www.idedysten.dk kan man udover at deltage i konkurrencen også finde inspiration og teste, hvor idérig man er. "Testen viste mig, hvor jeg kunne forbedre mine "idé-evner", og ramte plet når det kommer til mine kreative evner og idérigdom. Man kan hente masser af inspiration i idédysten, og man kan lære, hvad man kan gøre for at få flere idéer," fortæller Håkon.

 

Masser af idéer

På de første uger har idédysten allerede samlet knap 100 idéer, som deltager i konkurrencen om en præmiesum på 50.000 kr. Idéerne har varieret fra meget tekniske idéer til kreative tan-ker. "Vi er glade for, at se den store variation i idéerne og deltagerne. Målet med idédysten har hele tiden været, at skabe en bred konkurrence, hvor alle idéer kunne bruges, og det er lykkedes," udtaler innovationschef hos Energi Horsens, Karsten Lumbye Jensen.