Midtvejstræf for familierne i projekt Prøv1elbil

Midtvejstræf for familierne i projekt Prøv1elbil

Midt i november mødtes testfamilierne fra fjerde runde i projekt Prøv1elbil på Juelsminde Rådhus. Her evaluerede familierne på de første to måneder af projektet og udvekslede erfaringer med både positive som negative ting ved elbilen. Der blev også mulighed for at lufte idéer til forbedring af elbilerne.

 

Testfamilierne havde flere idéer til, hvordan man kunne forbedre forholdene ved elbilen.

"Displayet, hvor man kan holde øje med batteriforbruget, er svært at se, når det er mørkt. Godt nok er der lidt lys i displayet, men man skal helt tæt på og være en bestemt vinket for at aflæse det. Og selv om man kan gisne sig til målingen ved hjælp af de blinkende dioder, mangler jeg muligheden for at kunne aflæse tallet", fortæller Pia Damsgaard.

"Ja, når man kører om aftenen, kan det være rigtig svært at se, hvor meget strøm, der er tilbage på bilen", tilføjer Steen Hansen og fortsætter: "Det kunne også være godt med lidt lys ved ladestikket, så man kan se det, når det er mørkt".

En anden idé, som Pia Damsgaard kom med var til selve stikket.

"I forbindelse med ladning kan det være svært at tage stikket ud af bilen. Der bruger jeg simpelthen sådan en snor, jeg har sat på. Stikket skal have et andet overflademateriale", foreslår Pia Damsgaard og forsætter: "Når bilen oplades i regnvejr, bliver stikket vådt, og så er det meget vanskeligt at få trukket det ud".

 

 

En runde med udfordringer
"Fjerde runde har budt på en del udfordringer, da flere af elbilerne har måttet en tur på værksted. Det er rigtig træls, at så mange elbiler har været ude af cirkulation". Sådan indledte Kjeld Nørregaard fra Teknologisk Institut midtvejsmødet.

Tina Erfurt var en af de uheldige testkørere, som har haft sin elbil meget på værksted.

"Jeg må sige, at vi har været ret uheldige med bilen. Den har været på værksted i fem uger, i den tid vi indtil videre har haft den. Det har da været ærgerligt. Vi ville jo gerne have haft den i alle tre måneder, men sådan er det jo at være med i et sådant forsøg".
 

 

Elbilen er en rigtig god bybil
Efter de første to måneder som testkørere af en elbil kunne familierne blive enige om, at elbilen er bedst som bybil.

"Den er fantastisk som bybil - den er god, hvis jeg fx lige hurtigt skal ned og handle i Juelsminde," siger testkører Pia Damsgaard, der synes bilen har kørt upåklageligt.

En anden testkører, Simon Larsen, kunne tilslutte sig Pia:
 "Det er en kanon bybil - den egner sig mere til småture end til lange ture, hvor man kører op og ned af bakker". Pia Damsgaard tilføjer: "Ja, man kan ikke holde farten op ad en stor bakke, så man kommer nemt til at sinke trafikken".

 

Slipper for at tanke benzin
Til spørgsmålet om, hvad familierne synes om at lade elbilerne, var de fleste enige om, at det tog for lang tid at lade batteriet op.
 

"Ja, hvis batteriet har været helt nede, kan det godt tage ni timer, før det igen er fuldt opladet", fortæller testkører Steen Hansen.

Men selv om familierne skal lade batteriet op for at kunne køre i elbilen, slipper de for at tanke benzin.

"Jeg synes, at det er så skønt, at man slipper for at skulle tanke benzin - det er smart, at man bare kan sætte elbilen til et stik hjemme ved sig selv, og så er den "tanket" op næste dag", siger Pia Damsgaard.

"Ja, man slipper for at skulle forbi benzintanken, hvilket gør, at man lige skal ind i en ny rutine. For nu glemmer jeg fx at fylde sprinklervæske på, som jeg plejer at gøre, når jeg fylder benzin på bilen", siger Søren Larsen.

 

Sidste Juelsminde-runde
Projekt Prøv1elbil er iværksat i et samarbejde imellem Teknologisk Institut, NRGi, Hedensted og Horsens Kommuner og Energi Horsens.  Den igangværende fjerde runde bliver foreløbigt den sidste runde i Juelsminde. Fra og med december bliver det Horsens' tur at teste de eldrevne Citroen C1'ere.

Læs mere om projektet på www.elbilforum.dk

Her kan du også følge med på bloggen, hvor testfamilierne skriver om deres oplevelser med elbilen. Det er også muligt at kommentere på deres erfaringer og stille dem spørgsmål om elbilerne.