Naturfaglige talenter inspireres i Boston (1)

Naturfaglige talenter inspireres i Boston

I forbindelse med Insero Horsens og Familien Hede Nielsen Fondens årlige legatoverrækkelse, har 24 unge naturfaglige talenter fra lokalområdet brugt efterårsferien på en inspirationstur til universitetsbyen Boston.

 

I slutningen af august fejrede Insero Horsens og Familien Hede Nielsens Fond 24 naturfaglige talenter fra Horsens, Vejle, Hedensted og Juelsminde ved den årlige legatoverrækkelse. I sidste uge brugte de unge talenter i den forbindelse deres efterårsferie på, at gøre sig erfaringer med hvad de forskellige uddannelser inden for Science, Engineering, Innovation og Entreprenørskab tilbyder i universitetsbyen Boston.

 

Inspirationsturen bød blandt andet på besøg hos verdenskendte uddannelsesinstitutioner såsom Babson College, Olin College, Harvard University og MIT. Derudover har legatmodtagerne deltaget i en Engineering-workshop på Tuft University, hvor de skulle udvikle et teknologisk legetøj, som senere blev vurdereret af 20 børn i 4-8 års alderen. Der var derfor skabt nogle gode rammer for, at legatmodtagerne kunne skabe nye indtryk og få nye kulturelle oplevelser, samtidig med at der var god mulighed for at nyde det gode efterårsvejr.

 

”Legatmodtagerne har via inspirationsturen fået et unikt indblik i hvilke optagelseskrav der stilles, samt hvordan det amerikanske uddannelsessystem virker. Vi håber, at vi har inspireret de unge talenter til at øge deres faglige ambitionsniveau, og måske synes at det kunne være spændende at tage en uddannelse i Boston i fremtiden”, siger Anders Pagh, som er projektleder ved Insero og som ledsagede talenterne på inspirationsturen.

 

Inspiration til fremtiden
For Christian Jensen, som var en af legatmodtagerne fra Vejle Tekniske Gymnasium, har turen til Boston givet ham mod på en uddannelse i USA, og forklarer: ”Rejsen var ikke blot en stor oplevelse fra et socialt og turistmæssigt synspunkt, men rejsen gav stor indsigt i mulighederne for at studere i USA – og det har helt sikkert vækket min lyst til at vende tilbage til et af universiteterne som studerende”.

 

For Julia Lundsgaard Nielsen som var legatmodtager fra Tørring Gymnasium, har inspirationsturen givet hende et indblik i hvilke muligheder indenfor uddannelser Boston tilbyder.

 

”Jeg synes at turen, udover at have skabt et fantastisk fælleskab, også har været med til at give et godt indblik i de muligheder der er ved at studere i udlandet. I stedet for at have fastlåst sit mindset på de danske universiteter og uddannelser, fik vi set hvad de amerikanske skoler kan tilbyde os som studerende. På den måde fik vi åbnet øjnene for nogle muligheder vi måske ikke har herhjemme”, forklarer Julia Lundsgaard Nielsen.

 

De unge talenter skal efterfølgende holde et oplæg på deres forskellige uddannelsesinstitutioner, hvor de vil fortælle om deres oplevelser i forbindelse med inspirationsturen. Dette vil primært være for, at give inspiration til deres medstuderendes fremtid inden for uddannelse - men samtidig også for at motivere dem til at ansøge om et rejselegat fra Insero Horsens og Familien Hede Nielsens Fond til næste år, som er en af de helt store begivenheder indenfor uddannelsesområdet.

 

Alle talenterne er desuden blevet medlem af en særlig talentgruppe, som Insero Horsens har oprettet i forbindelse med uddelingerne af legaterne. Her kan talenterne i fremtiden mødes og dyrke det netværk, som gruppen tilbyder gennem de nuværende og tidligere legatmodtagere.