Naturfaglige talenter inspireres i Boston

23 unge naturfaglige talenter har i den forgange uge stiftet bekendtskab med det ypperste inden for uddannelsesverden. Som modtagerne af et legat fra Insero Horsens og Familien Hede Nielsen Fonden, har de været på inspirationstur til universitetsbyen Boston.

 

I slutningen af august fejrede Insero Horsens og Familien Hede Nielsens Fond de naturfaglige talenter fra Horsens, Vejle, Hedensted og Juelsminde ved den årlige legatoverrækkelse. Legatet lød på en inspirationstur til Boston, og i den forgange uge fandt turen sted. Ud over nye indtryk og kulturelle oplevelser bød inspirationsturen blandt andet på besøg hos Babson College, Tufts University og på besøg ved de verdenskendte uddannelsesinstitutioner Harvard University og MIT.

 

”De 23 unge talenter har fået et unikt indblik i, hvordan det amerikanske uddannelsessystem er skruet sammen, og er blandt andet blevet klogere på, hvilke optagelseskrav der stilles derovre. Det håber vi har inspireret dem til at øge deres faglige ambitionsniveau yderligere. Det er samtidig glædeligt, at talenterne har fået udvidet deres netværk inden for deres interessefelt – både i Danmark men også internationalt”, forklarer Anders Pagh, som er projektleder ved Insero og som ledsagede talenterne på inspirationsturen.

 

Legatuddelingen er en af Insero Horsens og Familien Hede Nielsens Fonds store, årlige begivenheder inden for uddannelsesområdet.

 

Ny inspiration og nye bekendtskaber

For Marie Øgelund Dammand, som til dagligt læser på Horsens Statsskole, har turen til Boston givet hende endnu mere mod på at prøve sit talent af i udlandet.

 

”Jeg har helt sikkert fået mere mod på at studere i udlandet. Jeg synes det kunne være rigtig spændende at læse medicin på Harvard University. Den her tur har gjort mig endnu mere motiveret til at gøre det godt i skolen”, forklarer Marie Øgelund Dammand, som samtidig ligger vægt på de nye relationer de enkelte legatmodtagere har knyttet til hinanden undervejs.

 

”De andre deltagere på turen var rigtig søde, åbne og meget engagerede i de planlagte aktiviteter. Vi klikkede rigtig godt, hvilket jeg tror skyldes at vi har mange af de samme interesser og tilgange til skolen. Jeg er helt sikker på at vi kommer til at holde bekendtskaberne ved lige – vi er allerede ved at planlægge en biograftur”, forklarer Marie Øgelund Dammand.

 

De unge naturfaglige talenter skal nu holde et oplæg på deres respektive uddannelsesinstitutioner om deres oplevelser på inspirationsturen – primært for at inspirere deres medstuderende, men også for at motivere dem til at ansøge om et rejselegat fra Insero Horsens og Familien Hede Nielsens Fond til næste år.

 

Alle talenterne er desuden blevet medlem af en særlig talentgruppe, som Insero Horsens har oprettet. Her kan de i fremtiden mødes og dyrke det netværk, som gruppen tilbyder gennem nuværende og tidligere legatmodtagere.

 

Se udvalgte billeder fra inspirationsturen herunder: