Ni-årig idemager fra Hedensted

Ni-årig idemager fra Hedensted

Alder er ingen hindring når det handler om, at få idéer. Det er blevet bevist i idé-dysten, hvor deltagerne har strakt sig fra syv til 83 år. En af de unge deltagere er Mads Trier Kjerkegaard på ni år fra Hedensted. Han har deltaget med hele otte idéer på www.idédysten.dk.

 

Mads går i 3.y på Hedensted Skole, og fik inspiration til hans idéer på skolen. "Jeg så plakaterne på skolen, og tænkte at jeg kunne deltage for at gøre verden mere moderne. Og så vil jeg gerne vinde pengene til en fest," fortæller en meget entusiastisk Mads. Mads har ladet tankerne få frit løb, og har blandt andet deltaget med idéer til, hvordan man kan stoppe med at ryge, hvordan man kan skåne miljøet og ikke mindst, hvordan man kan forbedre sin Nintendo DS.

 

Masser af selvtillid

Selvom man er ung, kan man godt have selvtillid. Det er Mads et levende bevis på. Han for-venter at komme i finalen med én af hans idéer. "Jeg tror, at jeg kan vinde, for jeg er den der har flest idéer i konkurrencen, og mange af dem sparer på CO2. Jeg har allerede fået mange point - folk er vilde med mine idéer. Det er rigtig sejt at læse andres kommentarer, og jeg synes at idédysten er en rigtig god idé," fortæller Mads, der stiller op i talentkategorien.

 

Miljøet er i fokus

I idédysten er der generelt set kommet mange idéer til, hvordan vi kan spare CO2 og skåne miljøet. Det synes Mads er en god idé. "Jeg synes de bedste idéer, er dem som sparer på miljøet. Jeg gør selv meget for at spare på CO2. Jeg tager f.eks bussen og slukker altid lyset - jeg kan godt nøjes med lyset udefra." Også når de nye idéer skal udtænkes har Mads miljøet i fokus. "Når jeg skal have nye idéer, tænker jeg på, hvordan man kan hjælpe andre og spare på CO2´et. Idé-DNA testen og idé-værkstedet er også gode. jeg er sikker på, at de har fået min hjerne til at vokse, så jeg bedre kan få idéer."

 

Alt mellem himmel og jord - bogstavelig talt

På den første uge har idédysten allerede samlet 75 idéer, som deltager i konkurrencen om en præmiesum på 50.000 kr. Idéerne har varieret fra meget tekniske idéer til kreative tanker. "Vi er glade for, at se den store variation i idéerne og deltagerne. Målet med idédysten har hele tiden været, at skabe en bred konkurrence, hvor unge som gamle ville deltage, og det er lykkedes - og at ildsjæle som Mads tilmelder flere ideer er bare rigtig godt," udtaler innovationschef hos Energi Horsens, Karsten Lumbye Jensen.