Nim Skole triumferer til FIRST LEGO League i Horsens

Nim Skole triumferer til FIRST LEGO League i Horsens

700 folkeskoleelever fordelt på 60 hold - fra 16 forskellige skoler konkurrerede lørdag den 9. november på VIA Campus Horsens mod hinanden til årets FIRST LEGO League (FLL) med temaet Naturens Rasen.

 

Det blev en intens dag, hvor holdene sammen med konferenciererne Sofie og Tim fra DRs RAMASJANG og 900 publikummer, dommere og frivillige var med til at skabe en fantastisk stemning.

 

Eleverne skulle, overfor et dommerpanel, præsentere en opfindelse, der kan forebygge ødelæggelser fra naturkatastrofer og vildt vejr. De skulle samtidig forklare, hvordan de ville markedsføre deres opfindelse, og de dystede i LEGO-robot kørsel.

 

Technicrobots triumferede
Vinderne af FIRST LEGO League 2013 - FIRST LEGO League Champions - blev et hold med elever fra femte og sjette klasse fra Nim Skole, Technicrobots. De fik, foruden æren og en flot pokal, også en billet til den Skandinaviske FLL-Finale i Norge.

 

Mathias Roed var et af medlemmerne af Technicrobots. Han fortæller om processen med gruppens projekt:

 

"Der kommer flere og flere skybrud, så vi ville opfinde en vandtank, der kan opsamle regnvand fra tagrenderne på huse og industribygninger. Fra vandtanken er der et rør, der gør det muligt at genbruge vandet i husholdningerne fx til toilettet eller i vaskema-skinen - eller i industrien. Når man opsamler vandet, sparer man penge, men det betyder også, at der kommer færre oversvømmelser, når kloaknettet ikke bliver overbelastet."

 

Hvordan håndterer vi klimaforandringer?
Lars Bech Sørensen, hoveddommer for FLL og lektor på ICT Engineering-uddannelsen på VIA University College, er glad for, at skoleeleverne har arbejdet med Naturens Rasen:

 

First LEGO League skal udfordre eleverne til at tænke som forskere og ingeniører på en sjov måde. Det er de er gode til, og det er nogle flotte løsninger, vi har set. Men det er også nødvendigt, hvis vi skal håndtere klimaændringer i form af orkaner og ekstremt nedbør. Og det at forebygge konsekvenserne af hårdt vejr, er én af de ting, VIAs ingeniøruddannelser har fokus på i forbindelse med projektering af ejendomme, broer og veje.

 

Værdifuld læring og vigtige fællesskaber
Den faglige viden, der skabes i forpligtende fællesskaber er ifølge Flemming Langwithz Smith, Horsens Kommune, en af de vigtigste kompetencer, FLL giver deltagerne:

 

FLL støtter og hjælper elever og lærere med at blive klogere på centrale temaer, der er tæt på os som samfund. Hvem husker ikke stormen i sidste måned? Årets tema blev lige pludseligt højaktuelt, noget der var virkeligt noget flere af os blev ramt af.

 

FLL er et eksempel på samarbejde af bedste karat mellem grundskole, ungdoms-uddannelse og videregående uddannelse. Den værdikæde er vi meget stolte af at have skabt sammen, og den er et godt fundament til at skabe et stærkt lokalsamfund.

 

Det er fjerde gang, at der bliver afholdt FIRST LEGO League i Horsens. Arrangementet bliver afholdt igen i november 2014.