Nu kører elbilerne igen i Juelsminde

Nu kører elbilerne igen i Juelsminde

Energi Horsens og projektet Prøv1elbil gav mandag den 15. marts otte nye familier en elbil ved Rådhuset i Juelsminde. Nu skal de hverdagsteste den i tre måneder.

 

Efter en første runde i Prøv1elbil-projektet, som fonden Energi Horsens, energiselskabet NRGi, Teknologisk Institut og Horsens og Hedensted kommuner står bag, hvor den ekstremt kolde vinter har været i fokus, er anden runde af projektet nu startet. Mandag den 15. marts fik de otte nye familier en elbil, som de skal teste de næste tre måneder. Hvad er godt ved elbilen, og hvad kan forbedres? Det er nogle af de svar, de skal give.

 

Elbilerne har holdt stille siden 1. marts, hvor første runde af projektet var forbi. I de to uger har bilerne fået nye varmesystemer og er blevet gennemtjekket for de børnesygdomme, som havde vist sig i de første tre måneder.

 

Varieret kørsel vil teste elbilernes kunnen

Familierne i anden runde er valgt ud, fordi de har forskellige kørselsbehov og familiemønstre - men de bor alle i Juelsminde. En af testfamilierne er Trine Møller og Erik Jakobsen. De arbejder begge to ved aarstiderne.com. Hjemme i garagen har de to benzinbiler, hvor den ene er en 20 år gammel Mazda, som snart trænger til at blive skiftet ud.

 

"Vi venter med at skrifte den gamle bil ud, fordi vi overvejer at købe en elbil om et par år," fortæller Erik Jakobsen. Trine Møller glæder sig til at teste elbilen. "Vi forventer en større køreglæde, fordi bilen ikke larmer så meget," siger Trine Møller med sønnen Eskild på et år på armen. Når de kommer hjem fra arbejde med deres almindelige benzinbil bliver hele garagen fyldt med benzinos, og så kan Eskild ikke sove der i sin barnevogn. Med elbilen bliver det problem løst.

 

Er den mon stor nok?

En anden af testpersonerne er Pernille Juul-Nielsen, der ejer Restaurant Spisestedet, Juelsminde Fisk og Havnens Café og Isbar i Juelsminde. "Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå med bilen, når jeg skal køre mellem mine virksomheder," fortæller hun og henviser til, at bagagerummet ikke er så stort i den lille Citroën C1, så nogle gange vil det komme til at knibe, hvis hun for eksempel skal køre et kasseapparat fra et sted til et andet.

 

Maj-Britt Rosenkjær fra Rårup har også lige fået en elbil. Hun kører ca. 32 km tur / retur hver dag i bilen til og fra sit arbejde ved Horsens Misbrugscenter. "Jeg er spændt på at se, hvordan elbilen klarer bakkerne. For dem er der mange af rundt o, hvor vi bor, men jeg håber, det kommer til at gå," siger Maj-Britt Rosenkjær. Hjemme i Rårup har hun og manden Ole Lau et gæstehus, hvor der er solceller på taget. Så de første skridt til at værne om miljøet er allerede taget.

 

"Jeg kan sagtens se fordelene i at køre i elbil. Klimaet i de større byer vil blive meget bedre, hvis man kører i elbil, " siger Maj-Britt Rosenkjær. Tanken om at være mere miljøbevidst kan de fleste testkørere nikke genkendende til.

 

Elbilen skal erstatte den bil, som primært bliver brugt i familiens dagligdag. Familierne skal minimum en gang om ugen blogge på hjemmesiden elbilforum.dk om, hvordan de oplever elbilen på både godt og ondt. Elbilerne er stadig i startfasen, så familiernes input er meget værd for at kunne udvikle elbilen.