Nu kommer de populære elbiler til Horsens

Nu kommer de populære elbiler til Horsens

Det store elbilprojekt Prøv1elbil er nu på vej til Horsens. De sorte og hvide eldrevne Citroën C1'ere vil blive synlige i Horsens' bybillede fra og med december. Allerede nu kan interesserede inden for postnummer 8700 søge om at blive en af de familier, som skal have en elbil på prøve i tre måneder. Så hvis man har lyst til at være testfamilie, er det nu man skal ansøge på www.elbilforum.dk.

 

Projekt Prøv1elbil har til formål at finde ud af, hvordan elbilen fungerer i en almindelig hverdag. Derfor er det også privatpersoner, som får lov at teste bilerne. Det eneste, testfamilierne skal gøre til gengæld, er at fortælle andre interesserede om deres oplevelser igennem interviews og på hjemmesiden www.elbilforum.dk.

 

Projektet Prøv1elbil begyndte i Juelsminde i slutningen af 2009, og har med stor succes kørt der i snart et år. Her har man vist stor interesse for projektet, og rigtig mange har ansøgt om at få en elbil på prøve. Prøv1elbil har udover en masse spændende oplevelser givet viden om, hvordan elbilerne fungerer i en hverdag. Denne viden har bidraget til, at projektet løbende har udviklet sig - blandt andet har elbilerne efter den seneste hårde vinter fået installeret nye og forbedrede varmeanlæg. På en af bilerne testes i øjeblikket også et intelligent lydsystem.

 

 

Horsens Kommune glæder sig
I Horsens Kommune ser innovations- og udviklingschef Steffen Damskier med stor forventning frem til, at elbilerne nu kommer til Horsens by. 
"Når elbilerne her til jul kommer til at køre rundt i bybilledet i Horsens, er det med til at sende et signal om, at Horsens er en by, hvor nye muligheder prøves af. Samtidig understreger det, at Horsens tænker på sundhed, grøn vækst og klimaindsats", siger Steffen Damskier, som sidder i styregruppen for projekt Prøv1elbil. Udover Horsens Kommune står også Teknologisk Institut, NRGi, Hedensted Kommune samt Energi Horsens bag projektet, der er støttet af Region Midt og Energistyrelsen.

 

Horsens Kommune har netop underskrevet en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimakommune, og i det billede passer elbilerne rigtig godt.
"Det er meget interessant, at Horsens Kommune er en del af Danmarks første demonstrationsprojekt, hvor borgere tester elbiler. Det er både progressivt og vigtigt, at Horsens Kommune inddrager borgere i konkrete klimatiltag, der viser hvordan alle kan være med og gøre en forskel," siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

 

 

Alle kan søge
Hvis man er interesseret i at teste en elbil, har kørekort og bor inden for postnummer 8700, så kan man søge om at blive testfamilie og få en elbil stillet til rådighed gratis i tre måneder. Det eneste, man selv skal betale, er den el, der bruges til opladning af bilen. Man skal desuden i forvejen have en bil, som elbilen erstatter i perioden.


Ansøgningsfristen for runde 1 i Horsens er den 20. oktober, og man kan ansøge direkte via www.energihorsens.dk/ElbilForum/ansogning.
Der bliver fire test-runder i Horsens, og til hver runde, som har en varighed på tre måneder, skal der bruges otte testfamilier.


Læs mere om projektet på hjemmesiden www.elbilforum.dk.