Ny dansk tracking-teknologi skaber bundlinje for store internationale virksomheder (1)

Ny dansk tracking-teknologi skaber bundlinje for store internationale virksomheder

Flere og flere virksomheder holder styr på deres værdigenstande gennem trackingsystemer og opnår derigennem store besparelser. Nu tager nyt, dansk selskab teknologien skridtet videre og tilbyder overvågning af temperatur og bevægelser. Markant bedre udnyttelse af ressourcer viser resultater fra flere internationale kunder, og en ekspert peger på at teknologien rammer en megatrend om internet of things.

 

Sporing af værdigenstande er de seneste år blevet en vigtig del af virksomhedernes arbejde for at minimere spild. Men teknologien rummer uanet potentiale for at sikre logistikken i bredere forstand. Derfor lancerer danske Trusted nu en ny teknologi inden for monitorering.

 

Trusted er resultatet af en fusion mellem Munin Spot Technology, som de sidste fire år har udviklet software til sporing af værdigenstande, og Trusted, som siden 1999 har leveret trackinghardware og produkter i høj kvalitet til sikkerhedsbranchen.

 

Sammenlagt har Trusted solgt over 14.000 trackingenheder i mere end 40 lande – fra USA til Grønland til Afrika. Kundegruppen tæller forskellige brancher – lige fra den norske sikkerhedskoncern Guard Systems til Herlev Sygehus. Med det nye produkt tager Trusted de eksisterende positioneringsydelser skridtet videre.

 

”Vores trackingløsning er en fuld logistikløsning. Udover at spore værdigenstande, kan vi monitorere værdier og udstyr i forhold til en lang række centrale parametre; fra temperaturer, position og bevægelse til mønstergenkendelse,”  forklarer direktør Søren Bro.

 

 

undefined

 

Teknologien rammer megatrend
Dermed er vejen på det attraktive og voksende marked for remote monitoring og internet of things banet. Ved at placere sensorer i udstyr bliver de intelligente, og Trusted har mulighed for at indhente en række forskellige centrale data, som Trusted omsætter til målbare besparelser for kunderne.

 

”Vi har netop landet flere ordrer fra kunder, som vil bruge denne nye teknologi i forhold til at optimere flowet omkring diverse bygge – og logistikprocesser. Vi kan både holde styr på alt materiel, holde øje med belægningsgraden og hurtigt opdage eventuelle uregelmæssigheder,”  forklarer Søren Bro.

 

Og netop remote monitoring er der store perspektiver i, forklarer Rasmus Blom, Group Director, Grundfos Holding A/S.

 

”Monitorering er en trend omkring internet of things, hvor man placerer sensorer på ting. Det giver større og større indsigt i, hvad der sker, og betyder, at man kan optimere processer bedre end før. Det er muligt fordi omkostningerne til teknologien og sensorer er faldet. Markedet er stadig i sin vorden, men i enkelte brancher er den langt fremme og der er et kæmpe potentiale.”

 

undefined

 

Det kan mærkes på bundlinjen
På Herlev Sygehus har de som nogle af de første taget teknologien i brug til både at angive position for særligt værdifulde genstande, samt måle temperatur, som er afgørende på hospitalet.

 

”Efter to måneder havde vi fundet en forsvundet medicinkasse til en samlet værdi på en kvart million kroner. Samtidig fik vores teknologi forbedret logistikken for madrasser, så de har en bedre udnyttelsesgrad. Vi oplever, at tilbagebetalingstiden på vores løsninger er meget kort, og det er noget kunderne bemærker,”  forklarer salgsdirektør i Trusted, Rasmus Nørgaard Andersen.

 

Stærke kræfter bag Trusted
Bag Trusted står investeringsfonden Insero, som tidligere har investeret i Munin Spot Technology. Insero koncernen giver sammen med de private investorer en styrke i markedet, forklarer Søren Bro.

 

”Trusted er et lille dynamisk selskab – og det vil vi blive ved med at være. Med kapital i ryggen fra Insero, og adgang til flere kompetencer får vi den styrke, så selv de største virksomheder ser vores virksomhed som en kompetent og troværdig samarbejdspartner”. Det er ikke alle kunder, som vil offentliggøre deres navne, da Trusteds teknologi også en sikkerhedsløsning.

 

I Insero har Investment Manager, Morten Dahl Iversen, store forventninger til Trusted:

 

”Trusted har et stærkt team med en unik kombination af kompetencer. Med 100 % kontrol af både hardware og software teknologien er de i stand til at sammensætte helt unikke løsninger, som vil spare virksomhederne for rigtig mange penge, og deres historik i sikkerhedsbranchen er en naturlig blåstempling af den ekstremt høje kvalitet af deres løsninger. Fremtidsplanerne er overbevisende, og deres løsninger er i tråd med de mega-trends, som vi ser. Det bliver spændende at bidrage til virksomhedens vej ud på nye markeder.”

 

Fakta om Trusted
Trusted er etableret på baggrund af en fusion mellem Trusted og Munin Spot Technology. Trusted blev etableret i 1999 og har de sidste 5 år specialiseret sig i hardware til tracking. Munin Spot Technology blev etableret i 2011 og har udviklet software til tracking. Efter fusionen kan Trusted nu levere en stærk og fuld løsning til kunderne.

 

Løsningerne i Trusted indeholder en lang række forskellige teknologier, som RFID, GPS, GSM og sensorer i alle afskygninger f.eks bevægelse og temperatur. Løsningerne er altid udviklet med udgangspunkt i den enkelte kundes behov.