Ny uddannelse bag lokal kulturfestival

Ny uddannelse bag lokal kulturfestival

For første gang holdes der i år kulturfestival i Horsens. Festivalen er arrangeret af studerende fra den nye videregående uddannelse Event Management, som Business College Horsens (BCH) udbyder. Festivalen løber af stabelen torsdag d. 14. oktober og er en del af den fælles kommunale innovationsuge, som har fokus på Horsens som uddannelsesby.

 

Kulturfestivalen skal være med til at synliggøre den nye event-uddannelse både lokalt og nationalt og øge de studerendes kendskab til kultur- og bylivet i Horsens.
Samtidig giver den nye kulturfestival de studerende mulighed for at få noget praktisk erfaring med at udvikle, organisere og afvikle en kulturevent. Tanken er, at initiativet skal være startskuddet til en tilbagevendende kulturfestival med afsæt i et lokalt pulserende studiemiljø.

 

Nye samarbejdsrelationer
Kulturfestivalen, som er støttet af blandt andre Energi Horsens, åbner også for nye samarbejdsrelationer.
"En kulturfestival som denne er med til at bygge bro imellem de studerende og det etablerede by- og erhvervsliv i Horsens. Og vi ved fra andre projekter, at sådan et samarbejde kan motivere og inspirere såvel de studerende som virksomhederne/organisationerne", siger Mogens Vig Pedersen, administrerende direktør i Energi Horsens.

 

Fakta om selve festivalen
Festivalen løber af stabelen d. 14. oktober 2010 og er for alle interesserede. Fra kl. 14-18 vil der være en såkaldt kulturrute rundt i Horsens, hvor blandt andet Horsens Kunstmuseum og Horsens Bytorv kan besøges. 

 

Kulturruten:
På Horsens Kunstmuseum er der GRATIS indgang for alle interesserede mellem kl. 14-16. Her vil der være forskellige workshops, hvor man blandt andet kan prøve at eksperimentere med klassisk skitsetegning. Andreas Tyrsted vil spille loungemusik imens. Hvis ikke man er i det kreative hjørne, kan man også blot gå på opdagelse på museet.

 

På Bytorv Horsens kommer der forskellige dansere, blandt andet Paulo fra Talent 2009 og dansehold fra Juliussens danseinstitut. Derudover kommer der nogle spillere fra ACHorsens og
laver fodboldtricks. Sidst, men ikke mindst vil der være mulighed for at prøve yoga og zoneterapi. Foran det gamle rådhus vil det horsensianske band Superio komme og spille.

 

Om aftenen er der fest i Håndværkerforeningen. Festen foregår i tidsrummet kl. 18-01, og her kan man blandt andet opleve standup og BLACK CITY - bandet, som for alvor blev kendt, da
de varmede op for AC/DC i Horsens i juni måned. Alle er velkommen til at deltage i festen, som koster 50 kr.

 

Læs mere om kulturfestivalen på www.nextstophorsens.dk eller find eventen på Facebook.