Nye bevillinger fra Insero Horsens (1)

Nye bevillinger fra Insero Horsens

En ny runde lokale projekter inden for sport og kultur er bevilget af fonden Insero Horsens. Heriblandt flere motionsløb, og en eftertragtet udstilling til dette års Europæiske Middelalder Festival.

 



Den lokale fond, Insero Horsens, bevilger fire gange om året en række lokale projekter inden for uddannelse, sport og kultur. Målet er at øge børn og unges interesse for naturfagene og at bidrage til at gøre området mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde mere attraktivt.

 



Nye projekter:



 

Europæisk Middelalder Festival


D. 29.-30. august løber en af Horsens største begivenheder af stablen nemlig den Europæiske middelalderfestival. Insero Horsens bidrager i år til udstillingen Tolkiens Univers Et ekko af middelalderen, som præsenterer verdens største samling af genstande og rekvisitter fra filmatiseringerne af Hobbitten og Ringenes Herre-trilogien. Samlingen udstilles på FÆNGSLET og får premiere i forbindelse med den Europæiske Middelalder Festival. Udstillingen kører frem til efterårsferien. 



 

Juelsminde Revyfestival


Juelsminde Revyfestival er en begivenhed der styrker byens kulturelle liv og tiltrækker teaterinteresserede besøgende fra hele landet. Festivalen afholder blandt andet DM i revy og udfordrer amatørgrupper med workshops og nye opsætninger. Revyfestivalen finder sted d. 5.-7. september.



 

Juelsminde Klejs Skytteforening


Juelsminde Klejs Skytteforening har modtaget en bevilling, som skal gå til indkøb af et elektronisk markeringsanlæg. Formålet er at forbedre tilbuddet til de lokale udøvere.

 



Opera på Endelave


Projektet Opera på Endelave tilbyder en unik mulighed for at opleve Rossinis Barberen fra Sevilla, når operaen opføres på Skippergården på Endelave d. 29. juni. Operaen er en kulturevent som er med til at skabe opmærksomhed om Endelave - en opmærksomhed som skal øge interessen for øen.



 

Horsens Teaterfestival


Horsens Teaterfestival er en årligt tilbagevendende begivenhed, som tilbyder gratis teaterforestillinger til interesserede fra Horsens og omegn. Festivalen skaber en kunstnerisk ramme, hvor specielt børn og unge kan gå på opdagelse i de mere end 70 forestillinger. 



 

Insero Horsens har bevilget midler til festivalens nye trækplaster - et interaktivt installationskunstværk, som skal skabe liv, aktivitet og stemning i byen. Horsens Teaterfestival finder i 2014 sted d. 19.-21. september.



 

Horsens Kajakklub 


Insero Horsens har bevilget midler til nye kajakker til Horsens kajakklub. Samtidig udvider klubben medlemskapaciteten, så flere i fremtiden kan få undervisning i de nye kajakker.



 

Talentudvikling i Hedensted Cykelklub


Med 47 ungdomsryttere hvoraf de 27 deltager i cykelløb på eliteniveau, har Hedensted Cykelklub en stor talentmasse. Insero Horsens har bevilget midler, til at forbedre de unge rytteres træning og til at fastholde dem i den lokale cykelklub.

 



Stoneass festival


Stoneass festivalen er en musik- og kunstfestival der har til formål at lave en kreativ platform for unge kunstnere, og samtidig skabe et samspil mellem borgerne i Horsens og de udenlandske studerende fra VIA. Det formål vil Insero Horsens gerne bidrage til, dels fordi festivalen sætter Horsens på landkortet som kulturby og dels fordi den bygger bro mellem uddannelse, erhverv og kultur.

 



Horsens Bridgeklub


Insero Horsens har bidraget til et nyt højtaleranlæg til Horsens Bridgeklub, som er et socialt samlingspunkt for mange. Det betyder at klubben i fremtiden har bedre muligheder for at afholde bridgeturneringer.



 

Juelsminde Run 2014


Motionsløbet Juelsminde Run tilbyder børneløb så vel som halvmaraton og breddedistancer for både børn og voksne. På grund af den store interesse sidste år, vil Insero Horsens igen dele papvifter ud på pladsen og tilbyde alle interesserede en prøvetur i en elbil eller en eltrikke.



 

Beringstafetten 2014


Med knap 4.000 løbere og 1.500 tilskuere til 2013-udgaven, er Beringstafetten i Horsens den største løbsbegivenhed i lokalområdet målt på antal deltagere. Insero Horsens støtter op om løbet og er med som sponsor. Beringstafetten finder sted d. 12. august i Bygholm Park i Horsens.

 



Rundt om Lunden 2014


Insero Horsens er sponsor for gadeløbet Rundt om Lunden, som sætter cykelsporten i fokus og skaber en gratis elitesportsoplevelse i Horsens. Arrangementet afvikles af Cycling Horsens og er en kombination af et cykelløb for den danske cykelelite og et motionsløb for motionister. Rundt om Lunden finder sted d. 21. august.






Flere ansøgninger, tak


Fonden Insero Horsens mærker en stigning i ansøgninger, men er stadig på udkig efter nye spændende projekter, hvor en bevilling fra fonden kan være med til at løfte projektet.



 

Udover sport, kultur og uddannelse investerer Insero Horsens i iværksættere, virksomheder og udviklingsprojekter inden for energi og kommunikationsteknologi. Formålet med investeringerne er at skabe bæredygtig vækst og udvikling i lokalområdet, området mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde.