Nye investeringer fra Insero Horsens 23. september 2015

Fra test af kompositmaterialer til talentudvikling i lokalområdet - se de seneste investeringer fra Insero Horsens

En ny runde lokale projekter inden for uddannelse, sport og kultur er bevilget af fonden Insero Horsens. Fire gange om året bevilger vi en række lokale projekter inden for uddannelse, sport og kultur. Målet er blandt andet, at øge børn og unges interesse for naturfagene og samtidig bidrage til at gøre området mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde mere attraktivt.

 

Broen Horsens
Støtteforeningen Broen Horsens, har til formål at aktivere udsatte og omsorgssvigtede børn i lokale sportsklubber. Insero Horsens bidrager med midler til talentudvikling.

 

Beringstafetten
En af lokalområdets største løbsbegivenheder målt på antal deltagere. I alt tilbagelagde 3.400 veloplagte løbere den 2,6 km. lange rute til 2015-udgaven d. 11. august. Insero Horsens støttede op om løbet og var med som sponsor.

 

Juelsminde Run
Tilbyder børneløb så vel som halvmaraton og breddedistancer for både børn og voksne. Løbet fandt i år sted d. 29. august, hvor børn og voksne fra nær og fjern var mødt op til en hyggelig dag i motionens tegn.

 

BK Vitus talentudvikling
Som en del af Insero Horsens målsætning, om at styrke talentmassen i lokalområdet, har Insero Horsens bevilget midler til bokseklubben BK Vitus. Klubben råder over syv talentfulde kampboksere, som alle skal deltage ved EM. Derudover er flere af dem på det danske landshold i boksning.

 

Det altoverskyggende mål for de syv boksere er kvalifikation til OL i Rio i 2016.

 

Østjysk Klatreklub
Østjysk Klatreklub tilbyder børn, unge og voksne adgang til forskellige former for klatring herunder vægklatring og bouldering. Klubben har siden etableringen i 2004 oplevet en stabil medlemsfremgang og har i dag omkring 140 medlemmer.

 

Insero Horsens har bevilget midler til etablering af en ny bouldergrotte ved Torstedhallen i Horsens.

 

Urlev Lokalråd
Midler til en åben havefest i landsbyen Urlev i samarbejde med Castberggård, som er et center for hørehæmmede. Havefesten skal være med til at sætte landsbyen på landkortet.

 

HFS 100års jubilæum
Særudstilling på CASA Arena Horsens i forbindelse med HFS 100 års jubilæum den 4. november 2015. Udstillingen vil tage publikum på en historisk rejse gennem idrætsarkiverne i Horsens.

 

GAME Horsens
Gadeidræt og streetkultur for børn og unge i udsatte boligområder i Horsens.

 

Cirkus Småt
Foreningen Mirakleriet og Broen Horsens tilbyder et sommerferieprojekt for cirkusinteresserede børn fra Horsens og omegn. Over fire dage skal de unge planlægge og fremvise deres egen personlige cirkusforestilling.

 

Løbeskole
Horsens Orienteringsklub tilbyder en sommerskole for løbeinteresserede børn og unge.

 

HIC
HIC Basket vandt i 2014 et flot dansk mesterskab i basketball. Klubben arbejder hårdt på at fremme interessen for basketball i Horsens og samtidig sikre, at HIC fortsat kan fastholde elitespillere på højt niveau.

 

Det arbejde har Insero Horsens bevilget et større beløb til at styrke gældende frem til 2017

 

Test af kompositmaterialer
VIA University College udvikler i et nyt projekt en ny type testmaskine til kompositmaterialer. Testmaskinen skal bruges til at visualisere og eftervise teorier omkring brudmekanik og udmattelse på VIA University College Horsens for kommende studerende inden for faststofmekanik, maskinelementer med videre.