Nye investeringer fra Insero Horsens maj 2015

Fra LEGO Mindstorms til et kunstværk - se de seneste investeringer fra Insero Horsens

En ny runde lokale projekter inden for uddannelse sport og kultur er bevilget af fonden Insero Horsens. Heriblandt LEGO Mindstorms til flere af områdets skoler og midler til lokale kulturarrangementer.

 

Fire gange om året bevilger vi en række lokale projekter inden for uddannelse, sport og kultur. Målet er at øge børn og unges interesse for naturfagene og at bidrage til at gøre området mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde mere attraktivt.

 

Internet Week Denmark
Horsens Bibliotek er i uge 23 vært for to arrangementer i forbindelse med Internet Week Denmark 2015, om blandt andet virksomheders brug af sociale medier.

 

Klimatopmøde i børnehøjde
Bidrag til lokale læreres deltagelse ved klimatopmøde målrettet undervisere i grundskolens 4.-7. klassetrin, specielt inden for dansk og natur/teknik.

 

Øster Snede Skole
Nyt LEGO Education udstyr, som gør det muligt for eleverne at få hands-on erfaring i natur- og teknologiundervisningen.

 

Udstyr til Væksthuset
Børnehaven og vuggestuen Væksthuset i Horsens har modtaget midler til nyt naturvidenskabeligt udstyr.

 

Stensballe IK pigefodbold
Midler til finansiering af nyt træningsudstyr, som skal fremme spillernes tekniske kunnen.

 

More2Math
23 sæt More2Math til Løsning Skole, så skolen fremover kan tilføre matematikundervisning en teknisk og hands-on dimension.

 

Løbeskole i Horsens
Horsens Orienteringsklub tilbyder en sommerskole for løbeinteresserede børn og unge.

 

Horsens Kunstmuseum
Fremvisning af kunstneren Nina Sten-Knudsens udstilling ’Love, Fear and Evil’, som skal give publikum mulighed for at opleve en af tidens helt store kunstnere.

 

Nebsager Lokalarkiv
Midler til nyt IT udstyr.

 

Horsens Teaterfestival
Festivalen markerer sit 30. års jubilæum med en pink-bevægelse, hvor performere klædt i pink indtager og udforsker bybilledet i Horsens.

 

Stoneass Festival
Musikfestival på FÆNGSLET i Horsens i samspil mellem lokale og nationale kunstneriske kræfter, både musikalsk og visuelt. I 2015 skifter festivalen navn til Display.

 

Testudstyr til nyt Center for Sundhed
Vejle Idrætshøjskole og Vejle Idrætsefterskole er gået sammen om et nyt Center for Sundhed, Test og Læring. Insero Horsens biddrager med midler til testudstyr.

 

Horsens Amatør Cykelklub
Nyt træningsudstyr til Horsens Amatør Cykelklub.

 

Europæisk Middelalderfestival
Den 28.-29 august 2015 løber en af Horsens største begivenheder af stablen – nemlig den Europæiske Middelalderfestival. Insero Horsens bidrager til etableringen af et kirkerum i gymnastiksalen på FÆNGSLET.

 

Aqua Forum
Svømmehallen Aqua Forum ved Forum Horsens giver i samarbejde med arkitekt og billedkunstner Ida Marie Lebech liv til den store væg bag udspringsbassinet gennem et kunstværk.

 

EV3-robotter til First Lego League
For at klæde elever og lærere endnu bedre på til det 8-ugers læringsforløb i First Lego League, har Insero Horsens investeret i 15 nye ’EV3’ LEGO Mindstorms-robotter, som skal anvendes til selve turneringen og i optakten.

 

Mini League
Mini League er en ny turnering for de ældste børnehavebørn i Horsens Kommune, hvor de i små fællesskaber skal undersøge og eksperimentere med LEGO, lave plancher samt forberede en mundtlig præsentation. Turneringen er en udløber af First Lego League, som Insero Horsens har bidraget til af flere omgange.

 

Ingeniøruddannelsernes 100 års jubilæum
Ingeniøruddannelserne i Horsens kan i år fejre 100 års jubilæum. I den forbindelse ønsker VIA University College at udbrede kendskabet til ingeniøruddannelserne i lokalområdet. Det vil blandt andet ske gennem et Åbent Hus arrangement ved Campus Horsens d. 4. september.