Nyt dansk fildelingssystem sikrer data og tager kampen op mod Dropbox og Google

Nyt dansk fildelingssystem sikrer data og tager kampen op mod Dropbox og Google

Der er et stigende behov for at have adgang til at dele data og filer via tablets, computere og mobiltelefoner ligegyldigt hvor du er i verden. Men mangel på datasikkerhed er et problem for mange virksomheder. Rushfiles, et nyt dansk, cloud-baseret fildelingssystem med fokus på datasikkerhed og fleksibilitet, har fundet sin niche. Nu har selskabet rejst 19 mio. kr. og vil erobre det internationale marked.

 

Der er stor efterspørgsel på cloud-løsninger, som gør det muligt at dele filer på tværs af forskellige platforme og over hele verden. Medarbejdere verden over skal kunne tilgå arbejdet hvor som helst og når som helst fra diverse platforme. Tendensen har skabt et stort marked for cloud-baserede løsninger, som man finder hos fx Dropbox, Box og Google. Problemet med disse løsninger er, at brugerne ikke har kontrol over, hvor i verden og på hvilken servere, deres data befinder sig. Det udfordrer datasikkerheden i mange virksomheder, der derfor ikke kan benytte de eksisterende cloud-baserede løsninger.

 

Det problem løser RushFiles. Det unge it-selskab stiller et tilsvarende cloud-baseret fildelingssystem til rådighed, men hvor virksomheder samtidig bevarer kontrollen over, hvor i verden og på hvilken server, virksomhedens data befinder sig. RushFiles har netop rejst 19 mio. kr., og med den nye kapitalindsprøjtning har de danske iværksættere planer om at indtage det internationale marked.


Let som Dropbox, men sikrer data 
RushFiles blev etableret i 2012, da stifterne, Morten Klank og hans partner Martin Johansson, fik ideen til et mere sikkert og lettere tilgængeligt cloud-baseret fildelingssystem. De er begge tidligere iværksættere i it-hosting-branchen og så et stort behov i markedet.

 

RushFiles løsning tilbyder en sikker synkronisering og fildeling på tværs af enheder. Kunderne, som typisk er virksomheder, har ofte et skærpet sikkerheds-issue, der gør, at de fx ikke kan have personfølsomme data liggende på servere uden for landets grænser. Med RushFiles får de kontrol over hvilken server virksomhedens data er lagret, og virksomhedernes IT afdeling får samtidig indflydelse på opsætningen af systemet og mulighed for at tildele forskellige rettigheder til forskellige medarbejdere.

 

”Vores produkt skiller sig særligt ud på sikkerheden. Vi tilbyder et produkt, der er lige så let at bruge som Dropbox, men som samtidig sikrer, at virksomhederne selv har styringen over deres data. I modsætning til de eksisterende løsninger i markedet, kan vi altid pege på, hvor filerne hostes rent fysisk. I dag har virksomhederne stigende fokus på at sikre deres data og personfølsomme oplysninger, og flere lande har lovgivning på området,”  forklarer Morten Klank, direktør og medstifter af selskabet.

 

I modsætning til de gængse fildelingsløsninger, placeres kundernes data i lokale datacentre, hvor virksomhederne ofte i forvejen har deres e-mail og andre services hostet. I Danmark har selskabet indgået aftaler med en række af de største hostingselskaber som sælger RushFiles løsning.

 

Kapital til at erobre verden
RushFiles har netop rejst 19 mio. kr. Pengene kommer fra investeringsfonden Insero, den statslige finansieringsfond Vækstfonden og ventureselskabet North-East Venture. Kapitalen skal bruges til at udbrede produktet på det internationale marked - et marked, som ifølge analyser fra Worldwide Forecasts & Analysis, Cloud Storage Market Development (2013), vil vokse med 40,2 % fra 2012 til 2018, og dermed have årlige tocifrede vækstrater.

 

”Vi har bevist produktets værdi, og vi har opbygget en god kundeportefølje og mærker en stigende interesse fra udlandet. Vi har allerede kunder i ni lande - og flere nye aftaler er på trapperne. Derfor vil vi med de 19 mio. kr., som investorerne samlet har skudt i selskabet sætte skub i salget internationalt,”  forklarer Morten Klank.

 

Investorerne ser frem til at se virksomheden vokse. Bestyrelsesformand i Insero, Ulrik Kragh forklarer:


”Markedet for cloud-baseret fildeling er i stærk vækst, og RushFiles har et unikt produkt, som er meget skalerbart og attraktivt i et marked hvor manglende datasikkerhed er et stigende problem. Potentialet er stort, og med denne aftale, hvor vi er flere investorer med, gearer vi vores investering markant – til stor fordel for RushFiles.”

 

I Vækstfonden har investeringsansvarlig Jakob Fuhr Hansen store forventninger til RushFiles:

 

”RushFiles har et stærkt team. De har en dyb indsigt i markedet og har bevist, at de kan tage en god ide og føre den til markedet. Vi ser et stort potentiale i RushFiles. Deres forretningsplan er overbevisende, og deres produkt er i tråd med de mega-trends, som vi ser. Det bliver spændende at følge virksomhedens vej ud på nye markeder.”

 

Salg gennem partnere
RushFiles satser primært på salg gennem partnerskaber med teleselskaber og hosting-firmaer, som i forvejen fungerer som datacentre og e-mail udbydere for deres kunder. Partnerlisten i dag tæller de største hosting-selskaber i Danmark, herunder TDC, ScanNet, Athena og Zitcom, som alle udbyder løsningen i en white labeled form under selskabernes eget navn.

 
”Vi har lavet vores software fleksibel, så vores kunder kan brande det som en del af deres egen service og sælge det som en tillægsydelse til deres kunder. Dermed skaber de mere værdi for deres kunder, hvilket er afgørende for, at de kan tiltrække og fastholde disse. Samtidig bruger vi partnernes brand til at skabe en relation til slutkunderne,”  forklarer Morten Klank.

 

RushFiles har store ambitioner, og selskabet er allerede i dialog med nogle af de største internationale hosting og teleselskaber.