Nyt rådgivningsfirma skal sikre udvikling af erhvervsvirksomheder

Nyt rådgivningsfirma skal sikre udvikling af erhvervsvirksomheder

Energi Horsens Fonden etablerer rådgivningsvirksomheden Insero Business Services, som fremover skal hjælpe virksomheder og iværksættere med projekt- og forretningsudvikling. Mange virksomheder står over for store udfordringer udi at sikre udvikling og fremtidig vækst. Den opgave skal Insero Business Services være med til at løse.

 

Udvikling, innovation og vækst står højt på ønskelisten i de fleste virksomheder. Men langt fra alle virksomheder og iværksættere har erfaringen, netværket og ressourcerne til selv at kickstarte en innovationsproces eller et udviklingsprojekt, som kan føre til den ønskede vækst.

 

Den opgave sikrer Energi Horsens Fonden nu assistance til med etableringen af rådgivningsfirmaet Insero Business Services. Fonden har øremærket 50 mio. kroner til etablering af klyngeselskaber hen over de næste tre år. Herudover regner man med at kunne tiltrække yderligere 50 mio. kroner som forsknings- og udviklingsmidler bl.a. gennem de projekter, som den nye rådgivningsvirksomhed skal være med til at initiere.

 

Innovation, udvikling og vækst
"Vi ved fra flere analyser, at mange virksomheder har brug for udvikling og innovation, men at de ikke selv har ressourcerne og kompetencerne til at gennemføre de nødvendige projekter, der skal sikre den fremtidige udvikling. Det kræver en særlig viden, det rigtige netværk og mange ressourcer at sætte f.eks. et forsknings- og udviklingsprojekt i gang og efterfølgende lede det. Her tilbyder vi nu assistance og vores erfaring inden for feltet, så virksomhederne kan koncentrere sig om det, de er gode til, samtidig med, at de er med i en udviklingsproces", forklarer Mogens Vig Pedersen, administrerende direktør i Energi Horsens Fonden samt bestyrelsesformand for Insero Business Services.

 

Den nye virksomhed etableres med fokus på såvel små som store, nationale som internationale forsknings- og udviklingsprojekter inden for energi og kommunikationsteknologi. Det er samme branchemæssige fokus, som Energi Horsens Fonden arbejder indenfor, og som tidligere er blevet identificeret som styrkepositioner i fondens lokalområde omkring Horsens, Hedensted, Juelsminde og Vejle.

 

"Insero Business Services bygger ligesom Energi Horsens Fonden videre på de styrkepositioner, der allerede findes i vores område. Her er vi i forvejen rigtig gode til industri og produktion, men der skal innovation og udvikling til, hvis vi skal have andel i nogle af fremtidens mange videnarbejdspladser. Den udfordring skal den nye virksomhed være med til at imødegå, og vi håber, at rigtig mange virksomheder vil være med", understreger Mogens Vig Pedersen.

 

Invitation til at tage kontakt
I spidsen for Insero Business Services står direktør Andy Drysdale, som har en bred erfaring med projektudvikling inden for netop energi og kommunikationsteknologi. Andy kommer fra en stilling som innovationschef hos Alexandra Instituttet i Aarhus, hvor man har haft stor succes med at koble forskning og erhverv i kraft af fælles udviklingsprojekter. Han har endvidere mange års erfaring fra energi-området og har stort set igennem hele sin karriere arbejdet med små og mellemstore virksomheder.

 

I en opstartsfase vil Andy gerne i kontakt med alle de virksomheder og iværksættere, som ser et behov for sparring og rådgivning i forbindelse med projekter, forretningsudvikling og fundraising.

 

"Jeg ser et stort potentiale for at igangsætte nye projekter i området omkring Horsens og Hedensted. Det gælder både for de veletablerede virksomheder og helt nye iværksættervirksomheder, som har brug for at komme videre i deres udvikling. Jeg glæder mig meget til opgaven", siger Andy Drysdale.

 

Insero Business Services får kontor i Vitus Bering Innovation Park i Horsens.