Opråb til lærerne: Kom med ud af boksen

Lærerkonferencen "Ud af Boksen" finder sted den 1. og 2. september 2015 - denne gang på Learnmark Horsens, Stadionsvej 2, 8700 Horsens - ses vi?

For syvende år i træk inviterer Insero alle lærere inden for teknik og naturvidenskab til lærerkonference. ’Ud Af Boksen’ er en inspirationsindsprøjtning og en mulighed for at få ny viden, udveksle erfaringer og styrke netværket. Tilmelding er åbent.

 

De sidste syv år har Insero forkælet områdets lærere med en konference designet til at give ny inspiration til undervisningen samt til at give lærerne et forum, hvor de kan dele erfaringer og udfordringer med ligesindede. I årenes løb har flere end 550 lærere deltaget på konferencen - i år gentages successen d. 01.-02. september.

 

Gennem en række oplæg fra førende forskere og eksperter kan lærerne se frem til at komme på en mental flyvetur, når de præsenteres for nye forskningsresultater og innovative tilgange til naturfagsundervisningen. På de mange interessante workshops, bliver der desuden mulighed for at se hvordan en flysimulator virker, lave forsøg med energi, blive klogere på den nye naturfagsprøve og meget mere. Fælles for alle aktiviteterne er årets gennemgående temaer; teknik, naturvidenskab, innovation og entreprenørskab.

 

”Vi har i år sammensat et spændende program, hvor lærerne skal inspireres af kendte oplægsholdere, få et indblik i de seneste trends og forskningsresultater samt få hands-on erfaring med de nyeste læringsmetoder. Det faglige indhold er tværgående og rammer alle uddannelsesniveauer fra grundskole til videregående uddannelser. Det giver lærerne mulighed for at bevæge sig ud over deres eget niveau og tage nye, brugbare værktøjer med hjem”, fortæller chefkonsulent ved Insero Science Academy Hans Jørn Hansen, som står bag konferencen.

 

Ud af Boksen rykker til Learnmark Horsens

De deltagende lærere kan i år glæde sig til helt nye omgivelser når Ud af Boksen rykker fra Vitus Bering Innovation Park til Learnmark Horsens. Her vil det nye HTX-faghus med laboratorier og topmoderne naturvidenskabeligt udstyr danne ramme for konferencens planlagte aktiviteter.

 

”De nye flotte og faglige rammer for konferencen får os med garanti endnu mere ud af boksen og viser samtidig ”state of the art” for en moderne dansk uddannelsesinstitution”, forklarer Hans Jørn Hansen.

 

Kendte oplægsholdere viser vejen

Traditionen tro vil to hovedtalere give deltagerne en markant inspirationsindsprøjtning. Den ene oplægsholder er Søren Holmgren, som foruden at være mentaltræner, forfatter og dobbelt olympisk guldvinder også er blind. Han vil fortælle om mental styrke og strategier til at øge livskvaliteten. Den anden er Tyge Mortensen, som står bag organisationen Innovationshøjskolen, hvis formål er at vække lysten og evnen til at skabe og nytænke sammen. Han fortæller om, hvordan danske skoler kan fremme kreativitet.

 

”Vi har valgt netop disse to hovedtalere fordi de har meget interessante holdninger til, hvordan vi kan motivere og engagere eleverne blandt andet gennem kreativitet og innovation. Ved at inddrage kendte og ikke mindst markante oplægsholdere, giver vi lærerne nye perspektiver og inspiration til deres daglige undervisning. Sammen med de andre spændende aktiviteter på konferencen håber vi det kan være med til at flytte lærerne Ud af Boksen”, slutter Hans Jørn Hansen.

TID OG STED

Konferencen er for alle lærere i hele landet inden for de teknisk og naturvidenskabelige fag - på flere niveauer lige fra folkeskoler, ungdomsuddannelser til videregående uddannelser.

Konferencen afholdes d. 01.-02. september kl. 08:00-16:00 på Learnmark Horsens, Stadionsvej 2, 8700 Horsens.

Prisen er 500 kr. for lærere inden for Insero Horsens området (området mellem Horsens, Vejle, Hedensted og Juelsminde) og 1000 kr. for alle andre. Tilmelding sker på www.insero.com/udafboksen, hvorfra det endelige program også kan downloades. kan downloades.