Over 130 ideer på 3 uger

Over 130 ideer på 3 uger

Efter kun tre uger har idédysten allerede fået over 130 ideer fra iderige gamle som unge i hele området mellem Horsens, Vejle og Juelsminde. Dermed tør Energi Hor-sens godt beskrive området som meget idérigt.

 

Idébolde, idéteater, bannerannoncer og en sjov test er blot nogle af de tiltag Energi Horsens har gjort for at få alle i området i at tænke i at få ideer - og tilmelde dem til Energi Horsens store konkurrence idédysten. "Vi har lavet idédysten fordi vi tror at iderigdom, innovation og iværksætteri kan være med til at løfte og udvikle området. Og det starter altid med den gode idé," fortæller Karsten Lumbye Jensen. Idédysten er efter tre uger oppe på over 130 ideer. Og det overstiger alle forventninger: "Vi er virkelig glade for at konstatere, at vores område er fuldt af ideer. Og der er rigtig mange gode imellem," siger Karsten Lumbye Jensen.

 

Fra 9 år til 83 år

Og ideerne kommer fra alle. Deltagerne i konkurrencen strækker sig fra niårige skoleelever til 83-årige pensionister. Blandt andet fører Mads på ni år talentkategorien med hans idé om at gøre skolerne i området sundere og CO2 neutrale. Han bor i Hedensted og går i 3.y på Heden-sted Skole. "Jeg tror, at jeg kan vinde, for jeg er den der har flest idéer i konkurrencen, og mange af dem sparer på CO2. Jeg har allerede fået mange point - folk er vilde med mine idéer. Det er rigtig sejt at læse andres kommentarer, og jeg synes at idédysten er en rigtig god idé," fortæller Mads.

 

De tilmeldte idéer er også meget forskellige. Der er kommet forslag til, hvordan man undgår spøgelsesbilister, til hvordan man kan udnytte metan-gas fra køer til at skabe energi. Det er Energi Horsens meget glade for, da målet netop var at få alle - både unge og gamle - til at tænke i ideer om mange forskellige ting. Hvis det går som Energi Horsens håber, fortsætter mange med at få idéer også når idédysten har fundet sine vindere, og det vil løbende være med til at skabe værdi for området.

 

Flere gode ideer efterlyses

Alle kan deltage i konkurrencen og det kan stadig nås: "Vi lukker først for tilmeldinger til konkurrencen d. 26. februar - så vi håber at der vil komme endnu flere gode ideer. Og hvem ved - måske er det næste erhvervseventyr gemt i de mange ideer," siger Karsten Lumbye Jensen. Konkurrencen har tre kategorier. Talent kategorien, som er for alle under 17 år. De vinder en fed fest til en værdi af 10.000 kr. Så er der Den gode ide-kategorien som er for alle - og her kan alle ideer tilmeldes. Vinderen vinder 15.000 kr.

 

Til sidst er der Energi Horsens kategorien, og her skal ideen være inden for energi eller kommunikation. Vinder man denne kategori, vin-der man 15.000 kr. og rådgivning om, hvordan man kommer videre med sin idé.