Plast er sagen!

Plast er sagen!

Samarbejdet mellem Stensballeskolen og Dan Hill Plast er gået over al forventning fortæller Kent Fabrin, fysiklærer på Stensballeskolen. Den sidste måned har eleverne fra 7.B på Stensballeskolen haft titler som udviklingschef, økonomichef, marketingschef, IT-medarbejder og sekretær.

 

Stensballeskolen og den lokale virksomhed Dan Hill Plast, en af de førende leverandører af rotationsstøbning og oppustelige plastløsninger, har den seneste tid haft et fælles projekt om at lære af hinanden. Projektet er en del af Projekt Samspil, som Energi Horsens Fonden står bag. Projektet handler om at styrke samarbejdet mellem lokalområdets skoler og erhvervslivet - til gensidig glæde. Målet er at vise eleverne koblingen mellem deres kompetencer fra undervisningen og brugen af dem i en virksomhed.

 

Projektet startede med at klassen blev delt op i grupper og hver gruppe fik til opgave at udvikle og markedsføre et produkt som det var muligt for Dan Hill Plast at producere, samt lave økonomiberegninger for produktet. Forud for opgaven havde eleverne været på besøg hos Dan Hill Plast, hvor de blev introduceret til plastens verden. Samarbejde med mindre elever og studerende fra VIA Som en del af projektet hjalp eleverne i 2. klasse på Stensballeskolen med at inspirere og finde på gode idéer. Derefter valgte grupperne den idé de syntes bedst om og gik i gang med at udvikle den.

 

Til hjælp med produktudviklingen var 7.B på besøg på VIA University College, hvor maskiningeniørerne hjalp med 3-D tegninger af produkterne. Flere elever udpeger besøget på VIA som en oplevelse de sent vil glemme. Da vi var ude på VIA blev hver gruppe sat sammen med en udenlandsk studerende og så skulle vi selv snakke med ham og fortælle om vores idéer på engelsk. Det var en udfordring, men det var rigtig sjovt.  Jeg har mødt folk fra Brasilien, England, Spanien og alle mulige andre lande det har jeg aldrig prøvet før fortæller Lasse Nymann Jørgensen fra 7.B.

 

Topmotiverede elever Projektet blev afsluttet med en præsentation af hvert produkt foran Direktør Peder Madsen fra Dan Hill Plast. Blandt ideerne var en blomsterkasse, en dobbeltdrikkedunk, en toastholder og en figur. Peder Madsen var meget imponeret over elevernes produkter og ikke mindst deres engagement omkring projektet. Og klassen fysiklærer var tilfreds: Man har ikke skulle gøre krumspring for at finde elevernes motivation de har været topmotiverede fra starten af. De har kunnet se en sammenhæng fra undervisningen til den virkelige verden - de laver noget de rent faktisk kan se kan bruges til noget fortæller Kent Fabrin og fortsætter tværfaglig og projektorienteret undervisning styrker elevernes kompetencer og det ruster dem bedre til projektopgaven i 9.klasse, hvor de netop får brug for disse kompetencer.

 

Kobling til fremtiden Frederik Haugaard Steffensen fra 7.B kunne sagtens se koblingen til hans fremtidige job: Siden jeg var helt lille har jeg altid godt kunne tænke mig at blive konditor og der bruger du jo også innovation og nytænkning til f.eks. at forbedre og udvikle nye produkter. Projektet har fået mig til at tænke mere på fremtiden, hvilket jeg godt kan savne ved almindelig undervisning.

 

Læs mere om Projekt Samspil på: http://energihorsens.dk/uddannelse/407-320-Projekt_Samspil.aspx