Prøv1elbil søger familier til sidste testrunde

Prøv1elbil søger familier til sidste testrunde

Projekt Prøv1elbil søger lige nu testfamilier, som er friske på at have elbilen på prøve samtidig med, at de lader deres egen/egne biler stå. Forsøgsrunden skal vise, om elbilen alene kan dække en families private transportbehov.

 

Seks elbiler bliver den 9. oktober 2012 udleveret til ligeså mange familier, der er friske på at have elbilen på prøve, samtidig med at de parkerer familiens egen bil/biler i perioden.


Familierne skal henover ti uger teste, hvordan det er udelukkende at have en elbil til rådighed som eneste private transportmiddel. Forventningen fra projektets side er, at det naturligvis kommer til at kræve planlægning af familierne i for hold til at holde elbilen opladet.

Til gengæld har alle de tidligere runder i projektet vist, at det giver stor køreglæde og mange andre positive oplevelser, når familien kører i en elbil. Desuden vejer hensynet til miljøet tungt hos mange, der gennem projektet har meldt sig til at køre i elbil.

 

Interesserede familier fra Hedensted-området kan lige nu melde sig til at blive testfamilier i den runde, der bliver den sidste inden for projekt Prøv1elbil. Sidste ansøgningsdag er den 26. september, og den 1. oktober får de kommende testfamilier besked, om de er blandt de udvalgte.


Kriterierne for at komme i betragtning til en elbil er i denne runde er, at ansøgerne:
1. har kørekort
2. i forvejen har en bil, som elbilen erstatter
3. er villig til at lade din/dine nuværende biler stå for kun at bruge elbilen
4. bor inden for 8721 Daugård, 8722 Hedensted, 8723 Løsning, 7140 Stouby, 8783 Hornsyld, 7150 Barrit (& inden for Insero Horsens området)
5. er villig til løbende at fortælle om dine oplevelser på www.elbilforum.dk.
Tilmelding foregår også her på: www.elbilforum.dk.


Lidt fakta om projektet
1. Projektet hedder Prøv1elbil
2. Region Midt besluttede på et møde d. 29. april at bevilge 1,7 mio. kr. til elbilprojektet
3. Energistyrelsen under Klima og Energiministeriet bevilgede 17. marts 2009 1 mio. kr. til Prøv1elbil projektet
4. Projektet blev etableret i et samarbejde mellem Insero Horsens, NRGi, Teknologisk Institut i Århus, Horsens Kommune og Hedensted Kommune.
5. Teknologisk Institut, Center for Vedvarende Energi og Transport er projektleder
6. Bevillinger til projektet blandt samarbejdsparterne: NRGI: 2,54 mio. kr., Insero Horsens 1,57 mio. kr., Horsens Kommune 0,85 mio. kr., Hedensted Kommune 0,85 mio. kr. og Teknologisk Institut 0,68 mio. kr.
7. 6 elbiler stilles til rådighed som daglig transport for privatpersoner i 10 uger af gangen. Det betyder, at godt 80 familier får muligheden for at prøve en elbil.
8. Horsens og Hedensted kommuner tester 2 elbiler i hjemmeplejen og Teknisk Forvaltning.
9. Teknologisk Institut tester en elbil udrustet med detaljeret dataopsamling og ønsker desuden at få mange forskellige brugere.
10. De første elbiler var klar til at blive testet i efteråret 2009.