Prøv1elbil til Horsens forud for EU-formandsskabet

Prøv1elbil til Horsens forud for EU-formandsskabet

Når Horsens bliver værtsby for en perlerække af EU-topmøder, bliver klimaet samtidig sat på dagsordenen. Derfor har projekt Prøv1elbil valgt at lade tre Horsens-familier teste elbilerne i april, maj og juni, og netop i disse dage får Horsens-familierne deres elbiler udleveret. De øvrige biler fra Prøv1elbil-projektet kommer til at køre med udgangspunkt fra Forum, som bliver centrum for såvel topmøder som erhvervsmessen Green EXPO Horsens.

 

Når klimaet er på dagsordenen, er den slags mobilitet, som Prøv1elbil har fokus på, ekstra interessant. Ved at lade Horsens-familier teste elbilerne de næste måneder optimerer vi adgangen til både familier og elbiler og bringer dermed vores living lab tættere på pressen og de aktiviteter, der finder sted i forbindelse med EU-formandskabet, fortæller Karsten Lumbye Jensen, innovationschef i Energi Horsens Fonden. Sammen med NRGI, Teknologisk Institut, Hedensted og Horsens Kommuner står Fonden bag projekt Prøv1elbil.

 

Elbiler på bæredygtighedsmessen
Med EU-formandskabet får Horsens og hele Danmark en enestående chance for at vise, hvad vi kan inden for bæredygtighed og grøn energi. Der bliver også god mulighed for at vise sine grønne løsninger frem, idet en række lokale aktører er gået sammen om at arrangere et Green Expo Horsens. Erhvervsmessen, der er arrangeret i et samarbejde mellem Horsens Kommune, Horsens Erhvervsråd, VIA University College, Insero Business Services og Energi Horsens Fonden, vil være åben for offentligheden på nærmere angivne dage. Udover messen kommer der også til at foregå forskellige events og aktiviteter i byen og på messeområdet bag Forum.

 

Projekt Prøv1elbil har valgt at stille med et par elbiler ved erhvervsmessen, så interesserede kan få en prøvetur på udvalgte tidspunkter. Der er derfor også kun tre Horsens-familier, der kommer til at teste bilerne i perioden. Interesserede vil kunne følge de tre familiers oplevelser og erfaringer med elbilen på bloggen her på www.elbilforum.dk.

 

Projektet kommer tilbage til Hedensted-området
Til sommer rykker projektet tilbage til Hedensted-området, hvor det vil fortsætte indtil ultimo 2012. Allerede nu kan familier søge om at få elbilen på prøve. Ansøg her