Professionelle kreative skal fremme erhvervslivet (1)

Professionelle kreative skal fremme erhvervslivet

Kreative processer skal styrke teamwork, arbejdsglæde og innovationsevnen i virksomheder ved at give kunstneres evne til at tænke kreativt videre til erhvervslivet. Det er målet i det tre-årige projekt Kultuhverv, som Energi Horsens har investeret i.

 

Vi skal tænke nyt i fremtiden, for at Danmark kan klare sig på verdensplan og frem for muskelkraft, skal Danmark overleve på hjernekraft. Det betyder, at vi må udfordres intellektuelt, og her kommer de professionelle kreative ind i billedet. De skal skabe nye tanker blandt medarbejderne i de horsensianske virksomheder i projektet Kultuhverv.

 


Nyskabelse til erhvervslivet
Målet med Kultuhverv er at give kunstneres evne til at tænke kreativt videre til erhvervslivet. Projektet skal gøre erhvervslivet mere innovativt og skabe nye visioner, og medarbejderne er de aktive i spillere i processen. De professionelle kreative er kunstnere, musikere, skuespillere og designere, som har kompetencer til at indgå i kreative alliancer med erhvervslivet.

"Vi skal tvinge folk til at forlade deres vanlige kasser, og det er kunstnere gode til. De har nogle metoder og kan stille spørgsmål, der kan få kreativiteten til at blomstre," fortæller projektleder for Kultuhverv Thorsten Høegsberg Petersen.

 


Projekt Einstein på Polycom
En af de virksomheder, der har fået glæde af projektet og Energi Horsens investering, er producenten af telekommunikation, Polycom, i Horsens. På Polycom står administrerende direktør, Sten Dyrmose, i spidsen for Projekt Einstein, der i løbet af tre måneder skal inspirere medarbejderne til nytænkning.


"Projekt Einstein skal være det forstyrrende element, der får os til at gå væk fra det sikre, det vi er gode til, og det vi gør hver dag. Vi skal gå i nye retninger og prøve noget nyt," fortæller Sten Dyrmose.


På Polycom skal 12 medarbejdere hver torsdag i løbet af tre måneder mødes med KaosPilot, Kristin Birkeland.

 

Medarbejderne bliver hørt
Blandt medarbejderne på Polycom er der stor tilfredshed med Projekt Einstein, da de nu får større mulighed for at præge fremtiden for Polycom.

 

"Det kan godt være, ledelsen har en højere uddannelse, end vi har, men derfor kan det godt være, at nogle af os, der er i gang til daglig, har nogle gode ideer, så det er godt at blive taget med på råd," siger medarbejder i produktionen Marianne Sørensen.


Energi Horsens har investeret i Kultuhverv, da det er et projekt, som sætter fokus på innovation i de lokale virksomheder, og som synliggør alternativer til den traditionelle måde at tænke udvikling på. Hele projektet Kultuhverv er startet op som et samarbejde mellem Kulturministeriet og Horsens, Silkeborg, Randers og Viborg kommuner og skal vare fra 2009 til 2011. Der kan læses mere om Kultuhverv på www.kultuhverv.dk