Projekt Prøv1elbil skudt i gang i Horsens

Projekt Prøv1elbil skudt i gang i Horsens

Så er det store elbil-projekt Prøv1elbil rykket ind i Horsens. Mandag den 13. december fik otte nye testfamilier overrakt nøglerne til en elbil, og de næste tre måneder skal de - som de første i Horsens - hverdagsteste en elbil.

 

Det var spændte familier, der mødte op på Horsens Rådhus for at få udleveret deres elbiler. Borgmester Jan Trøjborg indledte med at byde velkommen, og ude foran rådhuset stod otte af projektets Citroên C1'ere og ventede på deres nye familier.

 

"Vi har glædet os til i dag. Det er en fed mulighed for at prøve noget nyt - noget, som jeg ikke tror, vi selv får mulighed for at betale os fra de næste 10-20 år. Jeg er da heller ikke i tvivl om, at elbilerne er kommet for at blive", siger Tine Hansen, en af de nye testpersoner i Prøv1elbil.

 

Tine har meldt sig projektet sammen med hele sin familie, som også består af Dennis og tre børn på henholdsvis 0, 2 og 3 år. Familien kom ret hurtig i gang med at bruge elbilen og skriver allerede - og ligesom de øvrige testfamilier - ivrigt om deres oplevelser på www.elbilforum.dk.

 

"Jeg var spændt på, hvordan bilen ville reagere i det kolde vejr, og om vi kunne få den varmet op indenfor. Bilen blev startet, ungerne blev placeret på bagsædet, og da havde bilen faktisk allerede en ganske hæderlig temperatur, selv om det var meget koldt udenfor.  Så jeg er positiv overrasket over den første tur", siger Tine Hansen.

 

 

Elbilen som bybil
I Horsens Kommune ser udviklings- og innovationschef, Steffen Damskier, meget frem til et år med elbiler i det lokale bybillede.

 

"Det bliver spændende at følge elbilerne som bybiler i stedet for pendlerbiler i en mindre oplandsby", siger Steffen Damskier med henvisning til, at bilerne har kørt i et år i Juelsminde.

"Testfamilierne i Juelsminde oplevede rækkevidden som et problem i det daglige - altså det, at bilerne kun kan køre ca. 70 km, førend de skal lades op igen. Men det er jo langt fra sikkert, at de nye testfamilier i Horsens vil se rækkevidden som en udfordring", siger Steffen Damskier.

 

I forbindelse premieren på Projekt Prøv1elbil i Horsens har Coop og NRGi indviet en ny ladestander med to tilhørende parkeringsbåse ved Kvickly i Horsens.

 

"Der er gang i en enorm udvikling på området, og vi vil som energiselskab være med til at skabe infrastrukturen, som er nødvendig for elbilerne. At netop Horsens er blevet udvalgt som location, hænger godt sammen med, at projekt Prøv1elbil nu kommer til at køre i Horsens", siger Morten Winther, kommerciel direktør i NRGi.

 

 

Konference om erhvervspotentialet
Inden de nye testfamilier fik udleveret deres biler, var Projekt Prøv1elbil sammen med Transportens Innovationsnetværk, Horsens Erhvervsråd, Hedensted Erhverv og Bright Ignite vært ved en erhvervskonference på Horsens Rådhus.

Konferencen 'Der er penge i elbiler' skulle give ny inspiration til forretningsmuligheder og samarbejdspartnere inden for elbiler, og deltagerne fik også lejlighed til at hilse på de nye testfamilier og høre om deres forventninger til projektet.

 

"Det har været en rigtig interessant dag, som har været med til at sætte fokus på det store forretningspotentiale, der er i elbilmarkedet. Vi synes, at det var oplagt at lave en sådan konference i Horsens netop i dag, hvor de nye testfamilier får udleveret elbilerne", siger Kjeld Nørregaard, projektleder Teknologisk Institut. 

Det er fortsat muligt at melde sig som testperson til Prøv1elbil i Horsens via www.elbilforum.dk. Følg blot vejledningen på forsiden.

 

 

Om Projekt Prøv1elbil
Bag Projekt Prøv1elbil står Teknologisk Institut, NRGi, Horsens og Hedensted Kommuner samt Energi Horsens. I løbet af tre år skal 100 familier hverdagsteste en elbil.

 

Projektet begyndte i Juelsminde i december 2009 og kører i Horsens i det meste af 2011.

 

Læs mere om Projekt Prøv1elbil på www.elbilforum.dk, hvor du også finder testfamiliernes blog. Det er også muligt at kommentere på deres erfaringer og stille dem spørgsmål om elbilerne.