Ren, simpel og konkurrencedygtig elbil med markant forlænget rækkevidde på vej

Ren, simpel og konkurrencedygtig elbil med markant forlænget rækkevidde på vej

Et yderst innovativt projekt kan nu vise sig at blive en game changer inden for elbilindustrien. MECc (Modular Energy Carrier concept) er et projekt initieret af ECOmove, Insero E-Mobility og Serenergy. Hovedformålet med MECc projektet er at udvikle en ren, simpel og konkurrencedygtig rækkeviddeforlænger til elbiler baseret på biomethanol brændselsceller som energikilder. Projektet er netop blevet tildelt støtte af det Energiteknologiske Udviklings- og DemonstrationsProgram, EUDP.

 

MECc projektet vil være det første til at præsentere en elbil med både konkurrencedygtig pris og specifikationer tilpasset brugerens adfærd og behov, hvorfor markedspotentialet også vil være stort. Projektet skal ledes af Insero Horsens e-mobilitetsklynge Insero E-Mobility og vil involvere state-of-the-art Serenergy teknologi, der implementeres i ECOmoves meget omtalte opkommende danskproducerede elbil, QBEAK.

 

ECOmove har gentænkt elbilkonceptet fra bunden og udviklet et innovativt transportmiddel, der sætter nye standarder for design, anvendelighed og bæredygtighed. Målet med QBEAKen er at tilbyde en af de mest prisoverkommelige, individuelle, fleksible samt let kørte og parkeringsvenlige elbiler på markedet alt dette uden at komprimere hverken sikkerhed eller pålidelighed. Ud fra et brugsperspektiv er det især opsigtsvækkende, at ECOmove blandt andet anvender fleksible energimoduler, så ejeren selv kan vælge mellem 1-6 batterier alt efter kørselsbehov og pris. Målet med MECc projektet er, at det efterfølgende bliver muligt at erstatte tre af disse batterier med en Serenergy rækkeviddeforlænger på biomethanol, så kørselsrækkevidden kan nå helt op over 800 km.

 

Serenergys brændselscelleprodukter tilbyder simpel og kosteffektiv luftkølet brændselscelleteknologi med stor brændselsfleksibilitet og pålidelig brændselscellestyring under selv ekstreme temperaturforhold. Via brugen af biomethanol i forbindelse med MECc projektet vil Serenergys rækkeviddeforlænger til ECOmoves QBEAK understøtte bæredygtigheden i køretøjet og dermed være en yderligere appetitvækker for kunder, der ønsker at skære ned på den lokale forurening og køre mere grønt og billigt.

 

Store brugerfordele giver stort markedspotentiale
Det kombinerede koncept med brændselscelleløsningen i batteridrevne elbiler giver i det hele taget nogle signifikante fordele til kunder og slutbrugere sammenlignet med eksisterende løsninger til rækkeviddeforlængelse som eksempelvis diesel og blysyre:

 

En rækkevidde på mindst 800 km 4 x længere end den gennemsnitlige elbil.
En genoptankningstid på mindre end 3 minutter sammenligneligt med dagens benzinbiler.
Mulighed for at udnytte eksisterende energi-infrastruktur og -distributionssystem lav introduktionsomko- stning og samlet set mere kosteffektiv brændstoføkonomi.

 

Værdifuld overskudsvarme til kabineopvarmning/-afkøling med en kombineret effektivitet på over 80 %
En længere batterilevetid grundet en mere stabil drift af batteriet.
Fleksibel og forbedret brugerkomfort.
Lettere og mindre energigenereringsmoduler.
MECc projektet starter op i september 2012 og løber over 2,5 år.