Robotter overalt i lokal børnehave

Robotter overalt i lokal børnehave

Efter et besøg på Dyt Båt Robot udstillingen gik børnene i børnehaven Væksthuset straks i gang med at bygge deres egne robotter. Inden længe har de et robotmuseum klar.

 


Børnehaven Væksthuset i Stensballe har i disse dage huset fuld af robotter. Børnene har hen over sommeren arbejdet på at bygge deres egen robot i genbrugsmaterialer.

 


"Vi ville gerne lave et projekt som fanger drengene, og så besluttede vi os for robotter. Samtidig åbnede udstillingen på Industrimuseet og så tog vi derhen. Da vi havde besøgt museet, kunne børnene ikke komme hurtigt nok hjem og bygge deres egen robot", fortæller pædagog i børnehaven Britta Slot.

 

Drengene viser også stolt deres robotter frem.
"Robotter er lavet af skrammel og vi har set mange robotter", forklarer Emil og Mikkel på 5 år og fortæller at de har set den robot der er i vaskehaller på tankstationer. Temaet har i høj grad fanget børnenes interesse, og børnehaven har besluttet at udstille alle robotterne i deres eget robotmuseum med fernisering for forældrene.

 

Populær udstilling
På Danmarks Industrimuseum kan de også mærke, at interessen for robotter er stor. Udstillingen åbnede i juni, med hjælp fra en større bevilling fra den lokale fond Insero Horsens, og besøgs tallene siden åbningen har været rigtig høje.
Robotter er væsentlige fordi de er så udbredt og fordi der er sket en stor udvikling de sidste 10 år. "I dag er robotter menneske-eje, hvor man tidligere anså robotter som en slags fjende", fortæller museumsinspektør Brian Wiborg, som er ansvarlig for robotudstillingen. Han peger på, at børn bliver fascineret af robotterne fordi de bevæger sig og ser vidt forskellige ud. Derfor har flere børnehaver og skoler besøgt udstillingen.

 

En del af læringsforløb
"Børnehaven Væksthuset har tænkt besøget i udstillingen ind i et større forløb. Det er netop også tanken", forklarer Brian Wiborg. Med bevillingen fra Insero Horsens, tilbyder museet undervisningsmateriale som skolerne kan bruges før selve besøget. Materialet er spækket med spændende læring og inspiration om robotter.

 

"Ved at bruge udstillingen som en del af et større læringsforløb, kommer børnene godt rundt om emnet og børnene har det sjovt ligesom vi ser i børnehaven. På udstillingen viser vi flere temaer lige fra robotter i hverdagen til design af robotter, programmering osv. Man kan opleve forskellige robotter som robotstøvsugeren, plæneklipperen, til produktionsrobotten og LEGO robotter der er programmeret forskelligt", fortæller Brian Wiborg.

 

Insero Horsens som har bakket udstillingen op økonomisk, er stolte af at have bidraget.
"Udstillingen giver børnehaver og skoler en rigtig god mulighed for at lære om teknologier på en ny måde. Her kan de se dem i virkeligheden, arbejde med dem, røre ved dem og de bliver udfordret til at tænke over teknologiens betydning og dilemmaer og de får lyst til at lave deres egne. Vi er glade for at kunne bidrage til denne læring gennem vores bevilling", forklarer uddannelseschef i Insero Horsens, Hans Jørn Hansen.