Rundvisning og erfaringer i et levende laboratorium

Rundvisning og erfaringer i et levende laboratorium

Der var god stemning og dejligt sensommervejr, da Insero bød indenfor til Åbent Hus i det levende laboratorium Insero Live Lab. Omkring 100 personer samt både lokal og international presse var mødt op for at få et kig ind i rigtigt levende laboratorium og høre om de første resultater i projektet.

 

Skolegården i landsbyen Stenderup var pyntet op da beboere i byen, deltagende familier, samarbejdspartnere, national og international presse samt andre interesserede ankom til Åbent Hus i Insero Live Lab projektet. I Stenderup har 20 familier som en del af projektet fået opgraderet deres hjem med den nyeste energi- og informationsteknologi, der er styret via et Smart Grid. Et halvt år efter den officielle start på projektet var det denne lørdag eftermiddag tid til at dele de første erfaringer.

 

”25 tons CO2 har I tilsammen sparet samfundet for”  – sådan startede administrerende direktør for Insero, Mogens Vig Pedersen, da han bød de fremmødte velkommen. Han takkede desuden de deltagende familier for deres involvering og engagement i projektet.

 

Ud over lidt godt til ganen bød eftermiddagen bl.a. på en præsentation af den kommende fase i projektet, der kommer til at byde på styring af familiernes varmepumper og elbiler. Projektleder Thomas Hune pointerede, at styringen kommer til at handle om at flytte forbruget til der, hvor det giver mest mening – fx i forhold til CO2-udledning, pris og komfortfaktorer, så som temperatur og hurtig opladning af elbilen.

 

 

undefined

 

 

På besøg i et levende laboratorium
Herefter var det tid til rundvisning hos de familier, som i dagens anledning havde inviteret offentligheden indenfor for at vise, hvordan det er at leve i et levende laboratorium. For de yngste var der også mulighed for at få et indblik i fremtidens teknologier i form af Inseros el-triggere, der ikke stod stille de fire timer arrangementet varede.

 

Det perspektivrige demonstrationsprojekt har siden opstarten i januar oplevet stor interesse fra nationale såvel som internationale medier. Ved Åbent Hus arrangementet var TVSyd mødt op for at kigge indenfor i et levende laboratorium, da de besøgte Familien Bonnerup Obel. Også et østrigsk filmhold havde vist interesse for projektet og deltog til arrangementet for at få et indblik i det levende laboratorium, der er en del af det store europæiske FINESCE projekt.

 

Har du lyst til at komme indenfor i familien Obels levende laboratorium – se TVSyds indslag her.