Så er finalisterne i idedysten fundet - finale på fredag

Så er finalisterne i idedysten fundet - finale på fredag

Ud af over 200 ideer er nu ni finalister udvalgt til den store konkurrence, idédysten. De skal nu til at forberede sig til finalen, hvor et dommerpanel sammen med Felix Smith vil vurdere deres ideer og kåre tre vindere. Alle er velkomne til finalen.

 

Efter to måneder med ideer i fokus er det fredag tid til at kåre de bedste ideer. Der er kommet mere end 200 ideer ind til konkurrencen og det skal fejres:

 

"Konkurrencen har fået ideerne til at spire her i området, og det fejrer vi med en stor finale for alle interesserede, hvor Felix Smith fra TV vil stå for underholdningen," fortæller Karsten Lumbye Jensen fra Energi Horsens, som står bag idédysten. Energi Horsens er meget glade for de mange ideer - som viser, at lokalområdet er idérigt og frem for alt villig til at dele og lære.

 

Finalisterne

De ni finalister er:

I kategorien Talent: Rasmus på 15 år fra Juelsminde - med en idé om en fordampningsmølle, Mads på 9 år fra Hedensted med ideen Solen hjælper og Bashkim på 14 år fra Horsens med hoppepuder. De kæmper nu om førstepræmien som er en stor fest.

 

I kategorien Den gode idé: Førstepræmien er 15.000 kr., og finalisterne er: Peter Forsberg fra Horsens med ideen om netværk for ledig lagerplads, Kristian Holmgaard fra Vejle med Comma Control og Kasper Treldal fra Horsens med papirgenbrug på VIA. Derudover er Thomas Skytte i finalen med ideen No Tan Line Han er med som 4. ide da han først var blevet diskvalificeret fordi han ikke havde oplyst sin tilknytning til områet. Det viste sig i midlertid at han læser på VIA, og derfor har vi valgt at have fire finalister i kategorien.

 

Både Talent og denne kategoris finalister er valgt på baggrund af de point besøgende på www.idedysten.dk har givet dem. I begge kategorier er der også præmier til 2. og 3. pladserne.

 

I Energi Horsens kategorien vælges finalisterne af et dommerpanel. Denne kategori adskiller sig fra de to andre, idet den kun indeholder ideer inden for energi og kommunikationsteknologi - de områder som fonden Energi Horsens investerer i, og det betyder at der i præmien både er en kontant belønning på 15.000 kr. og rådgivning vedrørende at komme videre med ideen.

 

Finalisterne er: Håkon Clausen fra Horsens med ideen om metangas fra køer, Finn Bræmer med ideen om tænd/sluk ur med fast tidsindstilling og Jannie Holdt fra Bjerre med et spil om natur og miljø.

 

Åbent hus Finalen afholdes i det nye vækst- og innovationshus i Horsens, Vitus Bering Innovation Park. Huset bliver officielt indviet mandag d. 1. marts og danner de helt rigtige rammer for finalen i idedysten. "I huset mødes iværksættere dagligt - og er derfor det rigtige sted at holde finalen. Huset holder samtidig åbent hus, så alle interesserede kan komme og opleve både huset og finalen samtidig. Vi håber der kommer rigtig mange," siger Karsten Lumbye Jensen. VBI Park ligger i Horsens, ved siden af VIA University College.

 

Information om arrangementet

Der er gratis adgang for alle og der vil blive serveret øl, sodavand og snacks. Fredag d. 5. marts kl. 15-17. Det foregår i Vitus Bering Innovation Park, Chr. M. Østergårdsvej 4, Horsens Det er muligt at få rundtur i huset en snak med idémagerne og autograf af Felix Smidt. Kontakt: Ane Søby Eskildsen, Energi Horsens: 41329834 eller ase@enho.dk Karsten Lumbye Jensen, Energi Horsens, 41329839 eller klu@enho.dk