Skade på elbil - familien får snart en ny

Skade på elbil - familien får snart en ny

Prøv1elbil projektet har tirsdag aften haft en skade på en af elbilerne i projektet. Ingen har været udsat for fare og familien tager det roligt og håber på snart at få en ny elbil.

 

Prøv1elbil-projektet blev sent onsdag aften kontaktet af familien Wilms som havde oplevet en skade på deres elbil. Efter en shoppetur i Bytorv Horsens, observerede mor og datter en lugt- og røgudvikling samt senere små flammer fra motorrummet i elbilen. De tilkaldte brandvæsnet. Situationen var hele tiden under kontrol. Vagter i p-kælderen slukkede flammerne først med deres skumslukker og derefter kom brandvæsenet og gjorde arbejdet færdigt. Der er ikke sket nogen personskader. Ingen har været i fare på noget tidspunkt.

 

"Vi har talt med familien og de tager det roligt. De handlede hurtigt og godt ved at tilkalde brandvæsenet. Nu er bilen sendt til grundig undersøgelse af eksperter fra England og Teknologisk Institut. Og familien håber på snart at få en ny elbil - og det arbejder vi på," fortæller Karsten Lumbye Jensen fra Prøv1elbil projektet.

 

Ekspert undersøgelse skal klarlægge årsagen til røgen Leverandøren af bilen, ChoosEV har fra starten været involveret i sagen og familien følte sig godt behandlet af dem. "Vi ved ikke præcist, hvad der er sket, men vores eksperter er på sagen. Det ser ud som om fejlen stammer fra varmesystemet. TI vurderer, at det er et enkeltstående tilfælde og at det ikke har betydning for de øvrige biler i projektet. Viser undersøgelsen et behov for at vi kalder de andre biler ind til tjek, gør vi naturligvis det," siger Karsten Lumbye Jensen. De øvrige familier i Prøv1elbil-projektet kan derfor roligt køre rundt i deres elbiler, som de plejer.