Sommerskole med robotter, raketter og opfindelser

Sommerskole med robotter, raketter og opfindelser

Nu åbner tilmeldingen til sommerens nye tilbud til de 12-16-årige: en sommer camp med robotter, eksperimenter, opfinderværksted, energilaboratorium, raketter, luftballoner og meget mere.

 

Som noget helt nyt får de unge i år muligheden for at vælge en ny form for sommerskole. Summer Science Camp henvender sig til de nysgerrige, opfindere, kreative, nørder, pilfingre, og andre som synes at naturvidenskab og teknik er sjovt.

 

Campen foregår på Bråskovgård Efterskole og afholdes i starten af august. Den varer 4 dage og er med overnatning og en masse forskellige aktiviteter i løbet af dagen for både piger og drenge. De unge skal prøve kræfter med at bygge robotter, de skal på opfinderværksted og lege med innovation. De skal eksperimentere med fremtidens energiformer i et energilaboratorium, bygge raketter, luftballoner og meget mere. Alt sammen krydret med fysisk aktivitet og sociale arrangementer. 

 

Tilmeldingen er begyndt

Allerede inden Summer Science Camp blev offentliggjort kom den første tilmelding. Det var Mads Steenbjerg Potempa som går i 8. A på Hedensted Skole.

 

"Jeg tilmeldte mig fordi jeg kan godt lide at pille ved ting og her får vi lov til at prøve så mange ting af, som LEGO Mindstorms og energi laboratorium. Jeg glæder mig rigtig meget også fordi det er med overnatning", fortæller Mads.

 

Erfarne lærere og rollemodeller
Underviserne på campen bliver en kombination af erfarne naturfagslærere og unge mennesker med talent og interesse for naturfag. En af de unge er den 19-årige Christine Nøhr. Hun går i dag på Rødkilde Gymnasium og har været på flere naturfags camps i hele verden:

 

"Jeg glæder mig til at lære en masse science-interesserede unge at kende og dele min egen begejstring for naturvidenskab med dem. Naturvidenskab er meget mere end tykke bøger og lange formler - det er en spændende og fascinerende verden, som de unge får lov at gå på opdagelse i i løbet af campen. Jeg har altid selv elsket at være på science camps og har fået rigtig mange venner fra både ind- og udland."

 

Øge interessen for naturfagene
Initiativtagerne til sommerskolen er Insero Horsens, som tidligere hed Energi Horsens Fonden, og de tre ungdomsskoler i Horsens, Hedensted og Vejle.

 

"Vi vil give de unge piger og drenge en mulighed for at lege med naturfagene, ligesom de leger med fodbolden og andre fritidsinteresser. Vi vil vække deres nysgerrighed og sætte dem til at bygge raketter, udvikle egne ideer og lave en masse sjove eksperimenter samtidig med at de hygger sig og møder nye venner. Vi tror at det kan styrke deres interesse for naturfagene", fortæller projektleder Anders Pagh fra Insero Horsens.

 

Der er kun 80 pladser. Campen foregår 5.-9. august. Tilmelding til campen sker på:
Horsens Ungdomsskole: unghorsens.dk telefon 76291530
Hedensted Ungdomsskole: hed-ungdom.dk telefon 79755545
Vejle Ungdomsskole: ungvejle.dk telefon 75727299