Stenderup bliver hjemsted for Insero Live Lab

Stenderup bliver hjemsted for Insero Live Lab

Gennem de seneste måneder har tre byer - Sejet, Stenderup og Assendrup/Engum - kæmpet om at blive hjemsted for Insero Live Lab projektet, hvor 25 familier i byen får deres huse opgraderet med de nyeste energiteknologier. Der har været tæt løb til det sidste, men afgørelsen er nu faldet, og vinderbyen blevStenderup.

 

Stenderup er vinderby og i alt 17 huse er tilmeldt
Igennem de sidste tre måneder har Stenderup, Assendrup/Engum og Sejet været i spil til at blive hjemsted for Insero Live Lab projektet. I alle tre byer har projektet mødt rigtig god opbakning både fra de lokale foreninger og familier. Den opbakning vil Insero gerne takke for. Da ansøgertallet blev gjort op, stod det dog klart, at Stenderup havde flest ansøgninger og derfor er valget faldet på denne by. Her har 17 huse meldt sig til projektet.

 

Flere i Stenderup-området er velkomne
Fra Insero side ser man frem til projektet:
"Vi glæder os til at komme i gang med de 17 familier i byen, og da der er plads til omkring 25 familier i projektet, vil vi gerne opfordre flere familier fra Stenderup-området til at melde sig", fortæller kommunikationschef i Insero, Ane Eskildsen. Interesserede kan nå at melde sig til helt frem til nytår men det er efter først-til-mølle-princippet.

 

Stenderup jubler
I Stenderup er der jubel over afgørelsen. Formand for LokalBrugsen og ansøger til projektet, Benny Bodholdt, udtaler:
"Jeg synes det er spændende for Stenderup, at vi nu kommer på landkortet inden for miljø og energi-teknologier. Stenderup var en af de første byer, der fik lagt bredbåd, og nu starter dette nye projekt. Det er godt for profileringen af byen. For min egen husstand bliver det også interessant at prøve de nye teknologier til opvarmning."

 

Planen fremadrettet
Alle familier, som er med i projektet, skal have gennemgået deres hus nøje, så Insero kan finde den helt rigtige løsning til dem. Insero sender derfor en mand ud i alle husene til individuel gennemgang. Efterfølgende afholdes der lørdag d. 28. september en reception i Stenderup, hvor alle interesserede er inviteret.

 

Herefter vil Insero begynde at hente teknologierne hjem og få dem installeret i husene. Sideløbende med installationen fortsætter udviklingen af den intelligente IT-teknologi, som skal styre energiprodukterne det såkaldte Smart Grid. Projektet starter endeligt omkring 1. februar, men inden da forventer Insero at køre testmålinger fra starten af december. Her vil alle huse være oppe at køre med varmepumpe, solceller, elbil, ladeboks osv.