Stor europæisk energikonkurrence udvider succesen i Horsens

Stor europæisk energikonkurrence udvider succesen i Horsens

Efter successen i 2012 og 2013, samles mere end 100 investorer, fageksperter og iværksættere fra hele Europa nu for tredje gang i Horsens til European Venture Contest Energy det sker den 8.-9. oktober, hvor iværksætternes forretningsidéer sættes under lup, og de vigtige netværk dyrkes. I år sættes der særligt fokus på værdiskabelse med en ekstra Academy Day, der tilbyder indsigt i, hvad investorer kigger efter i forretningsidéer.

 

Den 9. oktober gæster internationale industrieksperter og investorer for tredje gang Horsens, for at sætte iværksættere fra hele Europa stævne og gennemgå deres forretningsplaner. European Venture Contest Energy løber af stablen i Vitus Bering Innovation Park, og det primære mål er at finde nye investor-emner til de spirende virksomheder.

 

Den europæiske iværksætterkonkurrence tilbyder virksomheder og iværksættere en enestående mulighed for at møde industrieksperter og investorer på tomandshånd; folk der til dagligt arbejder med at revolutionere energibranchen. Den viden, der deles i dette forum, er perspektivrig og skaber nye muligheder for danske virksomheder og iværksættere.

 

Konkurrence udvides med Academy Day
I år udvides konceptet med en Academy Day dagen før selve konkurrencen, som har til formål at styrke virksomheders forudsætninger for vækst en mulighed, der ifølge Sune Thorvildsen, Chef Konsulent hos DI Energi, skaber en uvurderlig værdi for den danske energibranche:

 

"Den danske energibranche har mange stærke kompetencer i en global sammenhæng, som er et resultat af en langsigtet, ambitiøs satsning på energi. Denne udvikling kan kun fortsætte, hvis vi opdyrker det vækst- og innovationspotentiale, der er hos de små og mellemstore virksomheder", udtaler Sune Thorvildsen.

 

Ved Academy Day den 8. oktober har virksomheder, der deltager i konkurrencen dagen efter såvel som lokale iværksættere og virksomheder således mulighed for at hente værdifuld viden og inspiration i forhold til, hvad investorer kigger efter, når de vurderer en forretningsidé. Her præsenterer udvalgte virksomheder deres forretningsidéer for et panel af eksperter og coaches, som giver gode råd og feedback til, hvordan man bedst fanger mulige investorers interesse.

 

 

"Evnen til at kunne brænde igennem over for et publikum er afgørende for, om det er netop din idé, investorerne husker. Uanset om man er på udkig efter investorkapital til sin virksomhed eller ej, er der mange sammenhænge, hvor man skal præsentere sin virksomhed. Det kan være overfor mulige samarbejdspartnere, banker eller andre interessenter, og her er det vigtigt, at man fremstår troværdig. Den konkrete feedback, iværksættere kan få af investorerne på Academy Day, er derfor en viden, der giver dem et forspring i forhold til andre virksomheder", fortæller Søren Munk, Chief Investment Manager i Insero, der er vært for konkurrencen i Horsens.

 

Vækstmuligheder for danske iværksættere

Et eksempel på de vækstmuligheder, energikonkurrencen giver danske iværksættere, er Søren Mouritsen. I 2012 repræsenterede han den schweiziske opstartsvirksomhed ROMO Wind, som endte med at vinde hele konkurrencen siden da er det lykkedes virksomheden at rejse 4.8 mio. euro fra forskellige europæiske investorer. Det vidner om, hvor vigtigt det er, at opdyrke danske virksomheders potentiale.

 

Insero og Vitus Bering Innovation Park arrangerer konkurrencen i samarbejde med Invest in Denmark, Horsens og Aarhus Kommuner, INCUBA samt ikke mindst den europæiske netværksorganisation Europe Unlimited, som står bag alle Venture Contest-konkurrencerne i Europa.