Stor opbakning om lokalt energiprojekt – dødt løb mellem tre byer

Stor opbakning om lokalt energiprojekt – dødt løb mellem tre byer

Udvælgelsen af de 25 boliger som skal indgå i Insero Live Lab går nu ind i sin afgørende fase. Der er dødt løb mellem de tre byer Stenderup, Sejet og Assendrup, der er i spil som hjemsted for Inseros nyeste satsning på at gøre området omkring Horsens, Hedensted og Vejle til et stort og visionært udviklings- og demonstrationsområde for nye teknologier.

 

Insero afholdt i sidste uge anden runde informationsmøder i de byer, der er i spil til at blive hjemsted for de 25 huse i Insero Live Lab. Det drejer sig om byerne Stenderup, Assendrup og Sejet.
I alle tre byer er der stor spænding blandt borgerne omkring, hvilken by valget falder på, og det er tydeligt, at alle ønsker at blive vinderby.

 

"Vi har besluttet os for ikke at tale mere om det før vi ved, hvilken by det bliver. På den måde bliver vi ikke mere skuffede end højst nødvendigt, hvis ikke Stenderup bliver valgt", fortalte Anette og Knud Erik Nielsen på informationsmødet i Stenderup d. 3. September. I mellemtiden venter de spændt og håber på, at der er nok familier i byen, som ønsker at deltage, så Stenderup bliver hjemsted for dette testforsøg i Insero Live Lab. Afgørelsen finder sted omkring 1. oktober.

 

Samlet set har Insero Live Lab nu modtaget 79 interessetilkendegivelser om at være med i projektet. Heraf er halvdelen bekræftet, mens de sidste skal endeligt bekræftes de næste dage.

 

Interessen for projektet er fordelt stort set ligeligt på de tre byer. Men Insero mangler stadig at få de sidste huse med for at nå op på 25 huse i én by. Derfor vil Insero gerne opfordre alle interesserede til at rette henvendelse. Ansøgningsfristen er den 16. september.

 

Omkring 1. oktober løftes sløret for den endelige by, og Insero påbegynder kontrakt-forhandlinger samt huseftersyn og energitjek af de udvalgte boliger.

 

Lokal entreprenør valgt til installationen
Parallelt med udvælgelsesprocessen har Insero været i gang med at finde den entreprenør, der skal stå for installationen af energiudstyret i de 25 boliger i Insero Live Lab. Her er valget faldet på Sunwell ApS, et fælles selskab for Hedensted VVS Service A/S og IC Electric A/S, ligeledes fra Hedensted.

"Vi er naturligvis meget glade for at få lov til at være med i et så spændende projekt, da vi i flere år i et tæt samarbejde har haft stor fokus på energi-optimering og dermed udvikling af nye energi-projekter", siger Carsten Due, indehaver af IC Electric A/S.

 

IC Electric og Hedensted VVS Service med tilsammen ca. 50 medarbejdere samarbejder om energiløsninger til erhverv og private. I 2012 stiftede de sammen selskabet Sunwell ApS, som tilbyder en løsning med opsamling og opbevaring af solenergi i en brønd i jorden. Et forsøgsprojekt er netop sat i gang ved en døgninstitution i Hornsyld med økonomisk støtte fra Insero, og med Center for Forskning og Udvikling i Byggeri, Energi og Miljø på VIA University College i Horsens som projektleder.

 

Hos Insero er man også begejstret over, at en lokal virksomhed har vist sig at være mere konkurrencedygtige end de store nationale aktører.

 

"Insero er sat i verden for at øge såvel væksten som vidensniveauet i vores lokalområde. Dette er også et klart mål med Insero Live Lab, og derfor er det dejligt, at projektet allerede nu kan være med til at skabe værdi for det lokale erhvervsliv", fortæller adm. direktør i Insero, Mogens Vig Pedersen.

 

Insero Live Lab er Inseros store satsning på at gøre lokalområdet til et stort levende laboratorium. Her bliver nye teknologier testet og udviklet i vores udviklingsmiljøer, i virksomheder og ude hos lokale familier. Vi gennemfører forskellige udviklingsprojekter inden for energi og kommunikationsteknologi og til sammen styrker de områdets innovationskraft og skaber ny viden og nye muligheder for erhvervslivet.

 

Insero lancerede i 2009 det første udviklingsprojekt: Prøv1elbil, hvor 100 familier testede en elbil i tre måneder. Det er dette projekt vi nu bygger videre på med Insero Live Lab satsningen, og det første demonstrationsprojekt er projektet med 25 huse som skal teste de nyeste energiteknologier koblet sammen intelligent. Dette projekt har vi navngivet Insero Live Lab, for at signalere starten på Inseros satsning. Fremover vil flere nye projekter og teststeder komme til.