Stort europæisk IT- og energiprojekt ønsker at fortsætte 3. fase i Horsens

Stort europæisk IT- og energiprojekt ønsker at fortsætte 3. fase i Horsens

Det store europæiske IT- og energiprojekt FINESCE udvider nu med fase III FINESME - hvor SMVer klædes på til at gribe nye forretningsmuligheder inden for energiområdet. Insero Business Services har netop ansøgt om at få den kommende fase, der har et totalt budget på 64 mio. kr., til at fortsætte i Insero Live Lab i Stenderup uden for Horsens.

 

Fase III ansøgningen har fået navnet FINESME fra sit fokus på involveringen af SMVer (SMEs) og bygger videre på FINESCE-projektet, hvor fremtidens Internet bliver testet og udviklet. I FINESME skal tre eksisterende trial sites udvides, fx Insero Live Lab, der bliver udvidet med Green Tech Center i Vejle. Desuden får entreprenører og SMVer mulighed for at teste og udvikle produkter og services på den platform, som er blevet udviklet i fase II.

 

Nye arbejdspladser til Horsens
FINESME har 11 partnere og et samlet budget på 64 mio. kr., hvoraf Inseros andel er ca. 12 mio. kr. Som en del af FINESME skal 80 % af projektets samlede budget uddeles via en række open calls, hvor lokale entreprenører og SMVer kan ansøge om midlerne. Derudover skal FINESME etablere et acceleratorforløb, en række uddannelseskurser samt et tilbud om personlig coaching. Dette skal være med til at klæde SMVer og entreprenører på til at gribe de nye forretningsmuligheder og på sigt skabe nye arbejdspladser inden for energiområdet.

 

"Jeg tror vi har en god chance. Vores konsortium er meget erfarent inden for området, og vores arbejde i FINESCE fase II har fået yderst positive evalueringer, ligesom vores ansøgning har stærke argumenter og er af høj standard", udtaler Andy Drysdale, direktør i Insero Business Services, om chancen for at få godkendt ansøgningen til FINESME.

 

De to andre trial sites, som er med i ansøgningen, ligger i Terni (Italien) og Dublin (Irland).

 

Udrulning af Insero Live Lab
Insero Horsens og Insero Business Services vil begge blive partnere i projektet og bl.a. fungere som ansvarlige for håndteringen af projektmidler, herunder open calls, samt bidrage med kompetencer inden for udvikling og facilitering af acceleratorforløbet. Insero Business Services er arbejdspakkeleder på disse to arbejdspakker.

 

"Vi kan være rigtig stolte af at blive udvalgt foran trial sites, hvor meget større virksomheder står bag, fx E.ON (Sverige) og Acciona (Spanien)", fortæller Andy Drysdale.

 

Insero Business Services har skrevet FINESME ansøgningen på vegne af Insero Horsens fonden og afgørelsen samt det endelige valg af trial sites forventes at findes sted i løbet af januar 2014.