TAGARNO får kapitalindskud til vækst

TAGARNO får kapital til vækst                                    

Fonden Insero Horsens har netop investeret i teknologivirksomheden TAGARNO. Investeringen skal indfri virksomhedens internationale vækstpotentiale.

Gennem de sidste 40 år har virksomheden TAGARNO været en del af erhvervsbilledet i Horsens, og med sine 22 medarbejdere producerer og leverer TAGARNO avancerede digitale forstørrelsessystemer. 


TAGARNO besidder højt specialiseret viden indenfor synshjælpemidler til svagtseende, samt digitale forstørrelsessystemer til manuel inspektion i elektronikbranchen og kvalitetskontrol inden for landbrugsindustrien.

TAGARNO omsætter for ca. 25 mio. kr. årligt i både Danmark, Skandinavien, Europa og USA.

”TAGARNO er en rigtig interessant virksomhed. Den har eksisteret i mange år og har opbygget nogle unikke kompetencer og produkter, som skaber stor værdi for deres kunder – hvad enten de er privatpersoner eller industrivirksomheder. Vi ser et potentiale i virksomheden og ønsker med investeringen at bidrage til at indfri dette potentiale,” forklarer bestyrelsesformand i Insero Horsens, Ulrik Kragh.

Insero vil fremover eje 90 % af selskabet og den nye direktør vil eje 10 %. Forventningen til fremtiden er en øget omsætning. 


Styrke produktudviklingog salg
TAGARNOs mangeårige ejer og direktør Eli Tømmergaard er tilfreds med at det er lykkedes at gennemføre salget og ser frem til at overlade stafetten til Insero Horsens.

”Jeg er stolt over i dag at kunne give mit livsværk videre til en investor, som tror på forretningen og ønsker at videreudvikle den sammen med vores dygtige medarbejdere,” udtaler Eli Tømmergaard. Han vil fremover være tilknyttet selskabet som rådgiver og bestyrelsesmedlem.  

TAGARNO vil øge indsatsen i produktudviklingen og optimere salgs-og marketingsarbejdet sammen med netværket af internationale og nationale forhandlere. Det skal den nye direktør Ole Lysgård Madsen stå i spidsen for.

”TAGARNO har potentialet til at blive en fremragende global aktør baseret på smukt designede produkter af høj kvalitet, et motiveret og kompetent netværk af forhandlere og en yderst kompetent organisation, der har en stærk målsætning om at skabe fremtidig vækst,” forklarer Ole Lysgård Madsen.

På synsområdet leverer TAGARNO synshjælpemidler til svagtseende gennem det offentlige system, via synskonsulenter og kommunikationscentre, og her vil TAGARNO fortsat spille en væsentlig rolle. På industrimarkedet bruges TAGARNOs forstørrelsesteknologi blandt andet til kvalitetskontrol i produktionen.


Del af vækststrategi

Insero Horsens lancerer med investeringen i TAGARNO en ny investeringsstrategi. Fonden har investeret i en række iværksættervirksomheder inden for energi og IT. Fremadrettet vil Insero Horsens også investere i mere modne teknologivirksomheder, der har behov for kapital for at skabe vækst.

”Vi ønsker at få vores kapital ud og arbejde i erhvervslivet, så den bidrager til vækst. På den måde bliver vores kapitalforvaltning en aktiv del af vores formål, som er at skabe vækst og udvikling,” forklarer Ulrik Kragh.

Insero Horsens er forankret i området mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde og har en egenkapital på 603 mio. kr. Fonden blev stiftet i 2008, som et resultat af en fusion mellem to elselskaber Energi Horsens og NRGi. Insero Horsens står – udover TAGARNO - bag fem Insero selskaber og er medejer i ni iværksættervirksomheder og tre udviklingsmiljøer.